Ziarul Unirea

Publicitate electorală| Infrastructură de calitate şi implicare activă în viaţa comunităţii – coordonatele administraţiei liberale din comuna Unirea

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În comuna Unirea, investițiile au fost și sunt făcute pentru a crește confortul de viață al locuitorilor. An de an, primarul Gheorghe Alba a încercat să ofere condiții demne de oraș pentru toți locuitorii, indiferent de satul în care locuiesc. Investițiile din ultimul timp au vizat modernizarea și refacerea infrastructurii rutiere, rețelele de apă și canalizare, dorința primarului fiind de a face din comuna pe care o conduce un model de dezvoltare, reușind să obțină importante fonduri europene și guvernamentale.

Chiar dacă aceste finanțări nu se acordă atât de ușor, toți cetățenii din comuna Unirea trebuie să fie mândri de ceea ce se întâmplă în fiecare localitate. Pe străzile din comună se circulă în condiții normale şi în siguranţă, locuinţele au apă potabilă, urmând a beneficia în curând şi de canalizare. Grija faţă de copii s-a materializat prin reabilitări şi dotări a instituţiilor de învăţământ, grija faţă de persoanele vârstnice a înlesnit oferirea de servicii sociale şi de sănătate îmbunătăţite, sportul şi cultura au fost susţinute pentru a crea un mediu propice dezvoltării armonioase a tinerilor din comună.

ELIT

Reţelele de apă sunt realizate în procent de peste 90% în Unirea I, Unirea II, Dumbrava, Măhăceni şi Inoc, iar în Ciugudul de Jos şi Ciugudul de Sus a fost deja finalizată, fiind realizate şi branşamentele la gospodăriile oamenilor. Lucrările la canalizare sunt deja finalizate în Unirea I, Inoc, Ciugudu de Jos şi Ciugudu de Sus (urmând a fi date curând în folosinţă) şi se apropie de final la Dumbrava, Măhăceni şi Unirea II.

Primarul Gheorghe Alba şi echipa liberală din Unirea se preocupă de fiecare aspect al vieţii din comuna lor. De aceea, au reabilitat dispensarul medical din comună iar, la Unirea I, au realizat un cămin de bătrâni, construit de la zero şi dotat cu toate cele necesare, ce oferă servicii de calitate celor aflaţi în nevoie. Educaţia este şi ea un subiect deosebit de important, mai ales că primarul este cadru didactic de meserie şi ştie cât de important este să poţi educa tinerii dintr-o comunitate într-un mediu prielnic, care să le ofere siguranţă şi confort pe perioada petrecută în clasă. Astfel, şcoala Gheorghe Maier din Unirea II a fost reabilitată termic, şcoala Avram Iancu Unirea a fost dotată cu centrală termică şi la toate locaţiile destinate învăţământului din comună s-au realizat lucrările de siguranţă cerute de standardele ISU, precum şi rampe de acces pentru personale cu dizabilităţi. Grădiniţa cu Program Normal din Unirea I a fost reabilitată parţial, iar o nouă grădiniţă se află în proces de construcţie. În plus, performanţa educaţională este recompensată şi stimulată la Unirea, astfel că Primăria acordă burse şcolare.

Pentru că o minte sănătoasă are nevoie de un trup sănătos, primarul Gheorghe Alba a creat condiţii pentru ca tinerii din comună să poată desfăşura activităţi sportive şi o bază sportivă nouă şi modernă a fost realizată în comună, fiind mândria echipei locale de fotbal Inter Unirea, care este şi ea susţinută de către administraţia locală liberală.

Infrastructura culturală a fost şi ea modernizată, iar ansamblurile locale de dansuri au fost sprijinite financiar, fiind încurajate să participe la concursuri judeţene şi naţionale, unde s-au remarcat de fiecare dată, făcând cinste comunei. Cultele religioase au fost şi ele sprijinite, iar la Unirea I şi Unirea II au fost construite capele mortuare, lucru posibil prin contributia enoriasilor cu aportul Primăriei. Căminul Cultural din Unirea II a fost reabilitat şi dotat cu toate cele necesare pentru funcţionare, iar la Căminul Cultural din Unirea I a fost montată o nouă centrală termică. Urmează să fie reabilitate Căminele Culturale din Inoc, Măhăceni şi Ciugudul de Jos, pentru care lucrările se află acum în faza de licitaţie.

Deşi a realizat multe alte lucruri în comună, precum amenajarea peisagistică a centrului comunei, achiziţia de utilaje pentru primărie şi chiar lucrări de decolmatare a mai multor văi ce trec prin comună, pentru a proteja bunurile oamenilor de efectele inundaţiilor care sunt tot mai imprevizibile, Gheorghe Alba şi-a propus să mai realizeze multe proiecte şi în noul mandat de primar. Deja a început cu reabilitarea şi extinderea localului Primăriei, iar multe alte proiecte au obţinut toate avizele necesare şi unele sunt deja în stadiul de licitaţie.

Astfel, va continua cu decolmatarea şi amenajarea albiilor şi văilor din comună, şi va extinde canalizarea în Ciugudul de Jos şi Ciugudul de Sus. Modernizarea străzilor şi drumurilor principale şi secundare din comună va continua şi ea. În acest moment, se modernizează străzile din localităţile Dumbrava şi Măhăceni, urmând să fie asfaltate şi drumurile comunale dintre Dumbrava, Mahaceni şi Ciugudul de Jos, precum şi reabilitarea tuturor strazilor afectate de reţeaua de canalizare din Unirea II.

Se doreşte şi realizarea de spaţii verzi şi spaţii de joacă pentru copii, precum şi schimbarea reţelei de iluminat public, modernizarea şi extinderea ei, astfel încât să crească eficienţa şi să scadă costurile. Extinderea reţelei de gaze naturale în Ciugudul de Jos şi Ciugudul de Sus va fi şi ea realizată în acest mandat, mai ales că proiectul tehnic este deja realizat, iar recentele modificări ale legislaţiei, susţinute de deputatul liberal de Alba Sorin Bumb, au uşurat foarte mult procesul de accesare a banilor necesari acestei investiţii.

Împreună cu președintele Ion Dumitrel putem dezvolta în continuare comuna noastră, pentru a crea un mediu sigur şi prosper pentru noi şi copiii noştri. Avem nevoie şi de sprijinul consilierilor locali şi judeţeni şi de aceea vă rugăm să votaţi candidaţii de pe listele de Consiliu Local şi Consiliu Judeţean ale PNL!

Împreună, om lângă om, umăr la umăr, vom putea continua dezvoltarea judeţului!

Comandat de Partidul Național Liberal, distribuit de SC Unirea PRES SRL, portal online https://ziarulunirea.ro cod unic mandatar financiar coordonator 21200012

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419