Publicitate electorală| Horațiu Florea, PRO România: Copiii din Alba, fără acces la internet, vor începe școala din postura de elevi de „mâna a doua”

Un număr consistent de copii din județul Alba urmează să înceapă școala sub umbrela unei inechități, având în vedere faptul că locuiesc în zone unde conexiunea la internet este inexistentă. Devine, astfel, inutilă promisiunea Guvernului de a le oferi tablete, în condițiile în care e posibil ca acestea să aibă, strict, un scop decorativ.

E și urmarea lipsei de implicare a autorităților județene care, în ultimii ani, ar fi trebuit să găsească soluții, sau măcar să facă lobby pe lângă companiile private, pentru a extinde rețelele de comunicare din zonele care nu au acces la astfel de tehnologii.

ELIT

În clipa de față, nu se știe exact în ce condiții va începe anul școlar și ce restricții vor decurge din evoluția pandemiei generată de noul coronavirus. Un lucru e, însă, cert: că într-o țară în care statul trebuie să asigure desfășurarea procesului de învățământ, pentru toți elevii, unii copii au șansa accesului la educație iar alții sunt nevoiți să rămână într-o „beznă” care îi va împiedica să își poată croi, prin intermediul școlii, un drum în viață.”

Comandat de PARTIDUL PRO ROMANIA – FILIALA ALBA, PUBLICAT / EXECUTAT DE SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro, CUI mandatar financiar 21200010.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419