Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Horațiu Florea, PRO România: Copiii din Alba, fără acces la internet, vor începe școala din postura de elevi de „mâna a doua”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un număr consistent de copii din județul Alba urmează să înceapă școala sub umbrela unei inechități, având în vedere faptul că locuiesc în zone unde conexiunea la internet este inexistentă. Devine, astfel, inutilă promisiunea Guvernului de a le oferi tablete, în condițiile în care e posibil ca acestea să aibă, strict, un scop decorativ.

E și urmarea lipsei de implicare a autorităților județene care, în ultimii ani, ar fi trebuit să găsească soluții, sau măcar să facă lobby pe lângă companiile private, pentru a extinde rețelele de comunicare din zonele care nu au acces la astfel de tehnologii.

În clipa de față, nu se știe exact în ce condiții va începe anul școlar și ce restricții vor decurge din evoluția pandemiei generată de noul coronavirus. Un lucru e, însă, cert: că într-o țară în care statul trebuie să asigure desfășurarea procesului de învățământ, pentru toți elevii, unii copii au șansa accesului la educație iar alții sunt nevoiți să rămână într-o „beznă” care îi va împiedica să își poată croi, prin intermediul școlii, un drum în viață.”

Comandat de PARTIDUL PRO ROMANIA – FILIALA ALBA, PUBLICAT / EXECUTAT DE SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro, CUI mandatar financiar 21200010.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la nouă străzi din localitatea Sâncel: Primăria comunei a cerut acordul de mediu la APM Alba Aproape 2 kilometri de străzi urmează să fie modernizate și reabilitate în comuna Sâncel. Primăria a cerut acordul de mediu de la APM Alba pentru proiectul finanțat din bugetul local. „Este un proiect pe care l-am […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea