Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Aura Ardelean (USR PLUS)- Priorități reale în administrația locală a orașului Teiuș

Publicat

în

Sunt Aura Iustina Alexandra Ardelean, am 31 ani, născută și crescută în Teiuș. După terminarea liceului am plecat la Cluj Napoca, pentru a urma studiile Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, specializarea Farmacie. Am ales această profesie din dorința de a ajuta oamenii și de a fi de folos comunității în care trăiesc.

Din 2013 lucrez în domeniul pe care l-am studiat, în mediul privat, în orasul în care m-am născut. Am avut ocazia să cunosc și să lucrez cu oameni de la care am învățat foarte multe, având oportunități de dezvoltare atât personală, cât și profesională, astfel că, în momentul de față, coordonez echipa din Teiuș ca farmacist diriginte.

Candidez pentru funcția de primar al orașului meu natal pentru că îmi doresc să schimb viziunea generală a publicului asupra actualei clase politice, să îmbunătățesc percepția oamenilor asupra instituției primarului, a Primăriei în ansamblul său și a oamenilor care lucreaza în aceasta. Cred cu tărie în meritocrație și condamn ferm nepotismele.

Electrica Furnizare Discount

Îmi doresc să aduc orașului meu suflul tânăr, înnoitor de care are nevoie, prin proiecte de digitalizare a serviciilor acordate de primarie către cetățeni, prin reconstruirea parteneriatului dintre aleșii locali și cei pe care îi reprezintă, prin transparență decizională și a actului de administrație și prin realizarea unui dialog onest, concret și real între cetățeni și edili.
Îmi doresc pentru orașul nostru un centru medical permanent, unde toti cetățenii să își poată rezolva problemele de sănătate, indiferent de oră sau zi. Oamenii din Teiuș merită să aibă acces la servicii medicale de calitate, care să includă chiar și servicii medicale la domiciliu pentru persoanele aflate în imposibilitate de deplasare.

Un aspect deosebit de important pentru orice societate este educația, deoarece astfel se formează generațiile viitoare cărora le vom preda ștafeta și care, la rândul lor, ne vor avea, la un moment dat, în grijă.

Pornind de la primul nivel, am în vedere și construirea unei creșe, venind, astfel, în ajutorul părinților cu copii mai mici de 3 ani, astfel încât aceștia să nu fie nevoiți să renunțe la locurile de muncă pentru a avea grijă de copii. Trebuie să acordăm foarte multă atenție acestei instituții, din mai multe motive. Mai întâi, prin oferirea unei alternative sigure și la standarde de calitate impecabile la concediul de creștere a copilului, părintele aflat în această perioadă de inactivitate, de obicei mama, este reintrodus în activitate. Întoarcerea unei mame la locul de muncă poate face diferența nu doar la nivel financiar, deși nici acesta nu este de neglijat. Multe mame se confruntă cu depresia postnatală, ori reinserția lor în câmpul muncii le oferă sentimentul împlinirii profesionale, al funcționalității lor, al importanței pe care ele, femeile, o au ca profesioniste.

Mai mult, revenirea proaspetelor mame la locul de muncă înaintea terminării perioadei legale de concediu maternal înseamnă și o șansă în plus de a păstra un angajat activ, în contact cu evoluția cunoștințelor profesionale necesare, care, altfel, s-ar diminua sau chiar ar fi ratate. Existența unei creșe ar ridica și presiunea care apare asupra bunicilor, care pot fi implicați în creșterea nepoților prin petrecerea de timp de calitate alături de aceștia, după orele de creșă, seniorii având, astfel, posibilitatea de a fi activi fie în domenii profesionale, dacă sunt interesați, fie în dezvoltare personală și în activități care să îi mențină în permanent contact cu societatea, evitând izolarea lor.

În ce privește învățământul primar și cel secundar, modernizarea școlilor și aducerea lor la standardele actuale din punct de vedere informatic, ca și susținerea educației la distanță prin acordarea de ajutoare sub formă de echipamente și suport logistic atât profesorilor, cât și elevilor provenind din medii defavorizate sunt unele dintre punctele cele mai importante ale programului meu pentru funcția de primar.

Vreau să construim locuri de joacă supravegheate video pentru ca părinții sa nu mai aibă grija siguranței copiilor lor când aceștia își întâlnesc micuții prieteni.

Militez pentru refacerea, îmbunătățirea sau crearea spațiilor verzi, acolo unde se poate și este nevoie. Intenționez să dezvolt un program pentru sustenabilitate și protecția mediului înconjurător prin proiecte de educare a populatiei referitor la colectarea selectivă a deșeurilor, prin crearea de puncte de reciclare a obiectelor electrocasnice vechi sau stricate, prin organizarea de acțiuni de curățenie generală de două ori pe an, astfel ca, prin colectarea organizată a tuturor materialelor de care cetățenii nu mai au nevoie, să evităm aruncarea lor în locuri neamenajate și să protejăm, astfel, natura și mediul înconjurător.

Vreau să rezolvăm problema apelor pluviale atât de supărătoare pentru anumite zone ale orașului; avem nevoie de regândirea și refacerea sistemului de canalizare și de colectare a apelor pluviale dar și de acțiuni de curățare și ecologizare a zonelor de scurgere a apei adiacente orașului. Va trebui rezolvată problema privind vechimea rețelei de distribuție a curentului electric, astfel încât să nu mai avem la nesfârșit neplăceri atunci când avem condiții meteo mai deosebite sau când există, în același timp, prea mulți consumatori pe rețea. De asemenea, intenționez să fac un pas spre modernitate și să demarez proiecte pentru trecerea la rețele subterane, eliminând, astfel, cablurile atât de inestetice și de periculoase.

Am în proiect și crearea unei platforme online pentru a sprijini producătorii locali, reunindu-le ofertele, astfel încât toată lumea să aibă aces la produse de calitate, oferite de persoane din împrejurimi. În felul acesta micii producători vor avea șansa dezvoltării afacerii lor, iar lanțul de aprovizionare alimentară va fi întărit, consumatorii având la dispoziție opțiuni suplimentare locale.

Îmi doresc să promovăm monumentele istorice ale orașului, să le includem în programe culturale locale, să refacem identitatea spațiului în care trăim, astfel ca modernul să își găsească rădăcinile în cultura și tradițiile locale.

Îmi doresc să fac din Teiuș orașul la care am visat dintotdeauna, cu străzi curate, cu spații verzi, cu locuri de joacă și cu oameni multumiți de creșterea nivelului de trai și implicați permanent în viața publică a localității.

Pe 27 septembrie, votați Aura Ardelean pentru Primăria Orașului Teiuș și echipa de consilieri locali USR PLUS!

Votați Mihail David pentru Președinția Consiliului Județean Alba și echipa de consilieri județeni USR PLUS!

Comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (parte a Alianței USR PLUS), PUBLICAT / EXECUTAT DE SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/, Cod mandatar financiar 21200391

Publicitate

Politică Administrație

Florin Roman ar fi vicepreședinte în cadrul Biroului Executiv la alegerile interne PNL. A fost propus de echipa lui Florin Cîțu

Publicat

în

Florin Roman ar fi vicepreședinte în cadrul Biroului Executiv la alegerile interne PNL. A fost propus de echipa lui Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a stabilit, împreună cu echipa sa de susținători, persoanele care vor fi propuse pentru funcțiile din cadrul Biroului Executiv la alegerile de la Consiliul Național. Conform surselor adevărul.ro, cei patru prim-vicepreședinți ai PNL vor fi Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur și Lucian Bode. De asemenea, deputatul de Alba, Florin Roman, se află în lista vicepreședinților.

Secretarul general al PNL va fi Dan Vîlceanu, în timp ce prim-vicepreşedinţii propuşi de echipa Cîţu sunt Iulian Dumitrescu, Rares Bogdan, Gheorghe Flutur şi Lucian Bode.

Electrica Furnizare Discount

Pe lista de vicepreşedinţi sunt: Nicolae Ciucă, Alexandru Muraru, Alin Nica, Alin Tişe, Cristian Buşoi, Robert Sighiartău, Daniela Câmpean, Sorin Câmpeanu, George Stângă, Pavel Popescu, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu (vicepreşedinte Economie), Mircea Fechet (vicepreşedinte Mediu), Florin Roman (vicepreşedinte Administraţie), Monica Anisie (vicepreşedinte Români de Pretutindeni), Alina Ghorghiu (vicepreşedinte Grupuri vulnerabile si minoritaţi), Adrian Cozma (vicepreşedinte Tineret şi Sport), Ionel Bogdan, Nelu Tătaru, Ciprian Dobre, Marcel Vela,Gigel Ştirbu, Silviu Coşa şi Hubert Thuma, potrivit surselor „Adevărul”.

Sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș, senator PSD de Alba: Elevi din Apuseni, prinși între incompetența și ignoranța PNL de la nivel local, județean și național

Publicat

în

Când are totul – primării, inspectorat școlar, prefectură și guvern – PNL demonstrează că nu este interesat de nimic. Sau pur și simplu nu este în stare să rezolve o situație pe cât de simplă, pe atât de complicată, pentru câteva familii cu elevi din Munții Apuseni – satele Ocoliș și Lunca Arieșului – care nu au la dispoziție un microbuz școlar funcțional care să îi ducă la școala din Sălciua.

În comuna Ocoliș nu există școală cu clasele V-VIII, iar părinții din satul Lunca, ce ține de Poșaga, au optat să facă școala gimnazială la Sălciua. Prinși între incompetența și ignoranța PNL, elevii sunt siliți să ajungă la școală prin forțele părinților, care sunt nevoiți să îi transporte cu mașinile personale (peste 30 de km dus-întors).

În prezent, microbuzul de la școala din comuna Sălciua, administrată de primar PNL, nu are licență de transport, ITP sau asigurare, iar șoferul care lucra pe el, în anul școlar precedent, și-a dat demisia din cauza salariului de nimic, după ce norma i s-a înjumătățit. Cel mai grav este, însă, că microbuzul care ar trebui să transporte elevii înscriși la Școala Gimnazială din Sălciua este o epavă, care nu poate funcționa în condiții de siguranță (dacă nu va fi reparat, desigur).

Electrica Furnizare Discount

Aceasta este ”România Educată” despre care a vorbit domnul Iohannis? Tot PSD este de vină pentru această situație, în condițiile în care PNL are Guvern – Ministerul Educației, Prefectură, Consiliu Județean, Inspectorat Școlar Județean și primării?

Interesul pe acest subiect al Inspectoratului Școlar Județean Alba, condus de oameni de bază ai PNL, se ridică la înălțimea genunchiului broaștei, iar primarul PNL din Sălciua nu mișcă un deget. În comuna Poșaga există școală de clasele V-VIII și microbuz funcțional. Oare nu au fost în stare cele trei primării liberale să își unească forțele, să găsească o soluție temporară, pentru binele elevilor?

Nu este suficient măi, mârșavilor, nevrednicilor, chinul prin care au trecut familiile din Ocoliș în urma inundațiilor catastrofale petrecute în această vară? Domnule primar PNL al comunei Sălciua, al cărui nume nu vreau să îl pronunț, de ce nu aduceți microbuzul școlar în stare corespunzătoare de funcționare? De ce nu cumpărați/solicitați bani pentru altul nou? Sau vă gândiți doar la voturi, iar în cazul de față sunt ale unor oameni din alte comune și nu vă mai interesează?

Cel mai grav este că faptele acestor oameni sunt săvârșite cu premeditare după ce, timp de trei luni, cât a fost vacanța, nu au luat nicio măsură. Dreptul la educație este garantat, de legile naționale și internaționale, iar elevii nu trebuie să sufere din cauza incompetenței și ignoranței unor persoane ajunse dintr-o eroare în funcții de conducere sau decizie.

Eu, personal, l-am interpelat pe ministrul Educației cu privire la această situație și am solicitat Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației alocarea de fonduri pentru achiziția unui microbuz școlar nou. Să vă fie rușine! Sunteți mulți, dar fără rost!

Senator PSD de Alba,

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Politică Administrație

Mircea Hava: „Ne-a durut congresul mai mult decât succesul unei campanii de vaccinare”

Publicat

în

Europarlamentarul Mircea Hava, fostul primar al municipiului Alba Iulia vorbeste, într-o postare de pe pagina proprie de pe o rețea de socializare, despre insuccesul campaniei de vaccinare din România și despre cum politicienii aflați la guvernare au fost mai interesați de câștigarea alegerilor interne din partid decat de succesul campaniei de imunizare.

„Că dacă nu se publica, nu ne mai durea așa de tare. Toate astea se întâmplă în timp ce politicienii noștri fac un cordon de spoieli și improvizații în jurul unui adevăr incontestabil. Numai bulgarii sunt în fața noastră în clasamentul țărilor cu populație vaccinată! Nu mai vorbesc de maghiari, că-n cazul.lor, de data asta, e clar cine-a fost primul.

Pe guvernanți i-a luat valu patru cum îi ia pe primarii proști iarna pe nepregătite. O singură biată măsură: în vitrina amăgirilor a apărut, recent, certificatul verde. O veritabilă confirmare a retardului cu care acționăm, o măsură tandră și inutilă, tot din gama „să fie ceva, să fie bine”, ce ar fi trebuit luată înainte ca orice comunitate să fie nici pe aproape de 3%. Că ne-a durut congresul mai mult decât succesul unei campanii de vaccinare făcută la braț cu populația, nu prin dictatura restricțiilor. Cam ăsta e bunul plac politic, după care nu există o altă amendă mai învârtoșată decât aia pe care nu ți-o scrie vreo instituție, ci oamenii care te-au trimis acolo să faci ceva, nu să te bazezi pe „va trece cumva”.

Electrica Furnizare Discount

Da, nu e bine deloc. Spitalele sunt din nou blocate, medicii, în special cei de la ATI, așteptă soluții și motivare, dar banii pentru ei și munca altora vor veni abia peste două luni de acum. Când după „anotimpul congresului” vom strânge recolta de oameni rămași fără locuri în spitale, mulți dintre ei fără zile. In sănătate s-a stabilit deja: să nu cedeze nimeni și să lucreze toată lumea, peste program, fără comentarii și dacă nu le place să plece, că oricum n-avem de unde aduce alții. De titulari vorbesc, nu de interimari. De cei cu halate și sporuri tăiate. Să nu adaug școli sau grădinițe chiar aici, în Alba Iulia, în care dacă vrei săpun, prosop le cumperi, n-aștepți copilu să dea cu apă și să se șteargă pe pantaloni.

Mai sunt și lucruri bune, din fericire. Multe țin de oameni care-și iau în serios menirea. Și țin să mă bucur nespus de gestul firesc oferit ca exemplu, tuturor, de Înalpreasfințitul Andrei Andreicuț, Mitropolitul Clujului. Un real partener pe care mă mândresc că și noi, la Alba Iulia, l-am avut. La fel cum apreciez apelul Bisericii Catolice către ONU, ca toată lumea să primească vaccinul.

Peste toate, suntem, totuși, țară fruntașă la numărul de doze comandate și neutilizate. Asta în timp ce noi ne pregătim cu alternativa de a consemna, închide, sechestra, ascunde, evita – în niciun raport cu soluția de a convinge, de a vaccina.Și parcă tot pe noroc ne bazăm, amăgim primejdia cu loteria”, a scris europarlamentarul Mircea Hava pe Facebook.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare