Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Publicitate electorală| Alin Stanciu și echipa PSD pentru Consiliul Local: Alba Iulia trebuie să redevină un oraș pentru oameni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mobilitatea urbană trebuie regândită astfel încât Alba Iulia să redevină un oraș al oamenilor – nu al autoturismelor – cu mai multe alei pietonale, piste pentru bicicliști și spații verzi.

Alba Iulia a fost un oraș pentru oameni doar în urmă cu zeci de ani, când autoturismele erau de zece ori mai puține. Numărul mașinilor a crescut, încet, dar sigur, iar în lipsa unei strategii clare de dezvoltare, pe termen lung, cu proiecte legate între ele, care să formeze un tot unitar, avem orașul de astăzi. Odată cu dezvoltarea pe orizontală ar fi trebuit ținut cont, în cartierele nou create, de o serie de reguli stricte.

Spre exemplu, în domeniul infrastructurii rutiere, de: existența unui trotuar/ unei alei pietonale, piste pentru bicicliști și zone verzi, respectiv de o parte carosabilă suficientă pentru deplasarea unui mijloc de transport în comun. Doi piloni importanți pentru un oraș al viitorului sunt transportul ecologic și extinderea spațiilor verzi.

Transport ecologic

Municipiul Alba Iulia trebuie regândit astfel încât să faciliteze deplasarea oamenilor, nu să încurajeze mersul cu mașina. Acest lucru se poate realiza investind într-un transport public modern și confortabil, prin achiziționarea propriilor autobuze, mult mai prietenoase cu mediul înconjurător, dar și prin amenajarea unei rețele integrate de piste pentru bicicliști. Este necesară, de asemenea, o politică de încurajare și facilitare a deplasării cu mijloace de transport electrice – biciclete, scutere sau chiar trotinete, pentru reducerea poluării. Parcările subterane și supraterane sunt soluția pentru Alba Iulia, chiar dacă sunt mai costisitoare, deoarece cele clasice ocupă spațiu prețios. Pentru astfel de proiecte, fondurile europene sunt surse eligibile de finanțare.

Îngrijirea și extinderea spațiilor verzi

Conservarea și extinderea spațiilor verzi a fost un concept necunoscut sau ignorat de administrația din Alba Iulia. Să luăm exemplul vechiului parc Custozza, care a fost transformat într-o piațetă, un loc pentru evenimente publice. Schimbarea destinației obiectivului nu este, în sine, o problemă, ci lipsa de viziune sau voință privind construirea unui nou parc verde, în locul celui distrus. În lipsa arborilor, gardurilor vii, plantelor și ierbii, zidurile Cetății și aleile pietonale emană, pe timpul verii, mult prea multă căldură, fiind neprietenoase și sufocante în timpul zilei.

Transportul ecologic și extinderea zonelor verzi sunt proiecte extrem de importante din programul PSD pentru Alba Iulia. Suntem sufocați de poluare, iar aerul curat este o resursă valoroasă. Totul depinde de deciziile pe care le luăm, cu gândul nu doar la noi, ci în special la copiii și nepoții noștri. Vom ține cont de cum trebuie să arate Alba Iulia, nu doar peste 6 luni, ci și peste 50 de ani, însă proiectele noastre nu pot fi realizate fără sprijinul vostru, la alegerile locale din 27 septembrie.

Votați Alin Stanciu, candidatul Partidului Social Democrat pentru Primăria municipiului Alba Iulia și echipa de consilieri locali ai Partidului Social Democrat Alba Iulia

Pentru un oraș prosper!

-Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba
-Executat de UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/
-CUI mandatar financiar județean 21200019


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea