Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Publicitate electorală| Alba Iulia – între inerția ultimilor 8 ani și perspectiva de dezvoltare USR PLUS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Se pare că în febra alegerilor, direcția celor aflați încă la butoane, pe lângă campanie mascată din banii cetățenilor, este și ieșirea în față cu proiecte începute de mulți ani și din păcate încă nefinalizate, dar la care mai cârpesc pe ici pe colo, poate mai amăgesc cumva electoratul să-i voteze pentru încă 4 ani. Lucrurile făcute în grabă, foarte rar dăinuie, iar lucrurile făcute fără direcție devin în timp o problemă.

Astfel, administrația actuală a uitat să țină pasul cu timpurile noi, cu ritmul de dezvoltare al orașului și nu găsește din păcate calea spre o dezvoltare armoniosă și de perspectivă. E trist să vedem că deși numărul de mașini a crescut considerabil, autoritățile nu au găsit încă o soluție pentru optimizarea traficului în liniștitul nostru oraș. Ce-i drept și urbanismul din ultimii ani a cam lăsat de dorit, clădiri construite fără viziune, blocuri răsărite în zone de case, pe suprafețe ce nu au mai permis și amenajarea locurilor de parcare.

La orele amiezii o mare parte din municipiu este impracticabil. Și deși ne-am dori să încercăm soluții mai ecologice, spre exemplu mersul pe bicicletă, acesta devine o adevarată aventură mai ales că pistele de biciclete lipsesc cu desăvârșire, în special pe arterele principale. Ce să mai vorbim de mult promisele mijloace de transport în comun electrice, puse în practică, pe hârtie.

Nu dorim să arătăm cu degetul, nici să spunem că unele lucruri nu țin de Alba Iulia sau să asfaltăm din vorbe una, două străzi promise deja de ani buni, ci dorim să venim cu soluții concrete pentru un oraș cu adevărat modern și european.

Echipa Alianței USR PLUS și candidatul ei pentru funcția de primar, domnul Gabriel Pleșa, va încerca să optimizeze tot ce ține de urbanism și trafic în Alba Iulia, pentru că acest lucru este o prioritate pentru cetățeni. E trist să vedem că deși parcările publice sunt neîncăpătoare și la tarife exagerate, administrația locală nu a găsit nicidecum finanțări pentru parcări moderne care să deservească cetățenii.

Vom regândi un Plan Urbanistic General, cu reguli stricte și clare pentru dezvoltarea zonelor noi, în care infrastructura rutieră solidă primează. Este obligatorie crearea de piste de biciclete care să permită bicicliștilor să se poată deplasa în siguranță oriunde în oraș, renunțând în acest fel la autovehicul. Trebuie digitalizată semaforizarea de pe arterele principale și dezvoltate benzi separate pentru mijloacele de transport în comun astfel încât acestea să devină o alternativă fiabilă de deplasare.

Toate aceste lucruri se pot realiza doar prin voință și profesionalism, dar mai ales prin dedicare totală față de oraș și cetățenii lui.

Mergeți la vot în 27 septembrie și votați Gabriel Pleșa pentru funcția de primar, Mihail David pentru Președinția Consiliului Județean Alba împreună cu echipele de consilieri locali și județeni USR PLUS, pentru că doar OAMENI CA TINE schimbă Alba în bine.

Comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (parte a Alianței USR PLUS), PUBLICAT / EXECUTAT DE SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/, Cod mandatar financiar 21200391


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Almașu Mare: Gheorghe Hendrea – Împreună pentru un viitor mai bun! În cadrul Adunării Generale, membrii filialei USR Almașu Mare l-au votat pe Gheorghe Hendrea, candidat în cursa pentru primărie. Prin votul lor, au îmbrățișat viziunea unui lider capabil să clădească un viitor solid, pentru întreaga comunitate. Citește și: Comunicat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea