Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

PSD încearcă boicotarea moțiunii de cenzură! Votul a fost programat pentru weekend

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Dan Barna, președintele USR acuză PSD-ul de „jocuri politice”. PSD apelează la tertipuri pentru a bloca votul pe moțiunea de cenzură.

„PSD își încheie mandatul așa cum l-a început, în rușine. Era Dragnea începea cu un abuz – OUG 13, o ordonanță de atac împotriva justiției adoptată noaptea, pe ascuns, de primul guvern PSD. Și îl încheie cu un abuz împotriva regulilor, recurgând la manevre în stil Iordache. Florin Iordache era de altfel pe la butoane și în ianuarie 2017 așa cum e și azi”, a scris Dan Barna pe Facebook.

Barna susține că speranța PSD că nu toți parlamentarii vor veni la vot dacă acesta va fi programat într-o zi de la sfârșitul săptămânii va fi infirmată.

„Pentru USR nu e o problemă, vom fi toți acolo (…) PSD se zbate să scape de inevitabil, căderea Guvernului Dăncilă, recurgând la tertipuri jalnice. Dar nu vor scăpa, de data asta! Viorica Dăncilă, nu veți scăpa de demitere!”, a conchis liderul USR.

Conducerea Parlamentului va decide, miercuri dimineață, calendarul dezbaterii moțiunii de cenzură, după ce Birourile permanente au fost convocate marți seara, însă nu a fost cvorum. Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că, dacă este urgență, ar putea fi fixat votul la moțiune în weekend.

În legătură cu faptul că opoziția susține că moțiunea de cenzură trebuie dezbătută într-o zi lucrătoare, Marcel Ciolacu a declarat: „Am foarte mulți prieteni și foarte multe cunoștințe, chiar oameni din județul Buzău care muncesc și sâmbăta și duminica (…) Zilele sunt constituționale, nu lucrătoare sau nelucrătoare”.

În afară de opoziție, de la ședința Birourilor permanente au lipsit de la PSD Robert Cazanciuc, vicepreședinte al Senatului, și Ion Ganea, secretar al Senatului.

Opoziția a depus luni, la Parlament, la ora 18:00, moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă, document semnat de 237 de senatori și deputați. Pentru ca moțiunea să treacă sunt necesare voturile favorabile a 233 de parlamentari.

sursa: revista22


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Obligațiile și excepțiile pentru plata Rovinietei în 2024: Ce trebuie să știe șoferii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Obligațiile și excepțiile pentru plata Rovinietei în 2024: Ce trebuie să știe șoferii În 2024, șoferii din România trebuie să achite rovinieta pentru utilizarea anumitor categorii de drumuri. Rovinieta este o taxă de drum obligatorie pentru toți șoferii care folosesc infrastructura națională de șosele, iar costul variază în funcție de gabaritul vehiculului. Conform promotor.ro, șoferii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea