Rămâi conectat

Politică Administrație

PSD Alba: Mircea Hava ne-a convins că este boierul absolut iar Alba Iulia este feuda personală. Taxele de parcare – biruri injuste impuse de baronul Hava

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Incompetența administrativă a primarului Hava nu are margini. După ce a inundat orașul în primăvară din cauza canalizărilor mici și stricate pe care le-a construit, după ce nu a fost în stare să închirieze o amărâtă de nocturnă pentru partida de fotbal dintre Unirea Alba Iulia și Steaua, acum a venit rândul să-i pună pe albaiulieni să plătească parcările.

După 26 de ani, de când este la putere, Mircea Hava și administrația PDL-istă nu au fost în stare să construiască o singură parcare subterană sau supraterană  gratuită pentru albaiulieni, în condițiile în care avea toate datele statistice privind creșterea numărului de mașini. El,  marele cârmaci al orașului, cel mai iubit fiu al urbei și primul dintre vizionari, ne minte și spune că nu a știut că numărul de mașini va crește în Alba Iulia până în Anul Domnului 2018. Era și foarte greu de prezis asta… După ce toate orașele mari, smart sau nesmart, ne-au luat-o înainte și au construit parcări, Mircea Hava a găsit soluția de a decongestiona traficul din oraș – pune biruri asemenea unui mare boier de feudă.

Să nu ne fie mirarea dacă, într-un exces de ceaușism, Mircea Hava va restricționa circulația autovehiculelor în funcție de numărul de înmatriculare,pe zile  cu soț și fără soț. Probabil, în final, vor mai putea circula cu mașina în Alba Iulia doar cei cu carnet de partid de la PDL, vrednici de mila și bunăvoința domnului Hava. Prohibiția și cenzura sunt măsurile politice preferate de Hava și gașca PDL-istă!

Iată, suntem nevoiți să evocăm cuvintele domnului Florin Roman, un vechi liberal albaiulian de mult apus, care spunea în 2012 că albaiulienii nu au locuri de muncă deoarece licitațiile sunt câștigate doar de firme PDL-iste, dând exemplul parcărilor cu plată din Alba Iulia, care, atunci, erau administrate de o firmă PDL-istă din Tîrgu-Mureș: ”Toate aceste investiţii au fost direcţionate nu spre firmele din Alba Iulia şi judeţul Alba, ci spre tot felul de societăţi comerciale din afara judeţului care au „câştigat” licitaţiile organizate la Primăria municipiului Alba Iulia condusă de primarul Mircea Hava, un şef de partid autoritar, care conduce însă cu mână fermă şi afacerile din Alba Iulia. Şi le conduce după cum vor muşchii lui, astfel că în municipiul Alba Iulia lucrează mai ales firme străine, clientelare PDL-ului, de pe întreg cuprinsul patriei. Dar să trecem la concret şi să vedem cine a câştigat licitaţiile din mandatul primarului Mircea Hava:4) Parcările cu plată din Alba Iulia au fost administrate de o firmă din Târgu Mureş.”. Poate acesta este și motivul pentru care, acum, Mircea Hava ține morțiș să introducă taxe la parcările din Alba. Poate iar vrea să aducă firme de casă care ”să se ocupe” de așa-zisa administrare a acestui serviciu public anticetățeni. Știa Florin Roman ceva în 2012…

Printr-o escrocherie tipică pentru un samsar de bazar, Mircea Hava ”a cedat la preț” ca un adevărat comerciant, în condițiile în care se plângea acum 2 luni că nu are bani în buget și că taxarea albaiulienilor e singura lui șansă de supraviețuire administrativă. Acum a redus prețurile la jumătate pentru a-și demonstra ”marea mărinimie pentru urbe”, dovadă că totul este o glumă și o ambiție a lui Mircea Hava de a mai jupui cetățenii de niște bani. Dacă chiar avea nevoie de bani, presupunând că a făcut niște studii economice înainte, nu acorda ”reduceri!”.

În condițiile în care un angajat din Alba are un salariu mediu net de 2.002 lei pe lună iar abonamentul anual la parcare este de 1200 lei, trebuie să ne întrebăm în mod serios dacă Mircea Hava chiar știe ce face, dacă mai are discernământ și dacă înțelege ceva din economia de piață. Firmele vor plăti un abonament de 2400 lei pe an pentru o singură mașină, fapt ce va conduce la creșterea costurilor  bunurilor și serviciilor în oraș.

În loc să construiască orașe pentru oameni și parcări pentru mașini, să asculte de recomandările consilierilor în planificare urbană pe care i-a plătit cu bani mulți din bugetul local, să preia modelul orașelor europene, Mircea Hava face tot ce știe el:  interzice, sancționează și tarifează. Mircea Hava este omul care, în loc să construiască, mai bine distruge și interzice.

Mircea Hava nu realizează că taxarea parcărilor, pentru un oraș în curs de dezvoltare ca Alba Iulia, descurajează turismul de tranzit. După cum arată proiectul lui Hava, vor fi taxați și distribuitorii care își parchează  mașinile în fața magazinelor pentru a face aprovizionarea, ambulanțele care parchează în fața locuințelor pacienților sau mașinile de pompieri până se stinge incendiul. Tot ce stă sau mișcă pe roți va fi taxat!

Solicităm ferm prefectului județului Alba să ceară anularea acestei hotărâri prin care s-au împovărat albaiulienii cu taxe stupide și nelegale de parcare. Încurajăm albaiulienii să atace în contencios administrativ hotărârea de consiliu local prin care s-au impus taxele de parcare în Alba Iulia, fiind una profund nelegală și imorală vizavi de modul dezastruos în care arată orașul și nivelul de trai sub domnia baronului Hava.

În numele tuturor cetățenilor nemulțumiți de taxarea parcărilor în Alba Iulia,

Partidul Social Democrat Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea