Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Politică Administrație

PSD Alba explică de ce trebuie suspendat Traian Băsescu

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Liderii PSD Alba Ioan Dîrzu, Ovidiu Jidveian și Victor Negrescu au arătat astăzi, într-o conferință de presă, motivele pentru care, în opinia lor, Traian Băsescu trebuie să fie suspendat:

”Curtea Constituţională a decis asupra faptului că suspendarea lui Traian Băsescu este constituţională. Acest lucru demonstrează faptul că USL a respectat principiile statului de drept şi că în România are loc o schimbare politică în acord cu votul românilor şi cu respectarea tuturor legilor şi a Constituţiei.

Votul din 29 iulie va permite românilor să readucă ţara pe un drum normal şi european, dincolo de blocajele politice pe care le animă de 8 ani Traian Băsescu în toată ţara. Acest om a fost suspendat de două ori, de două Parlamente diferite, ceea ce arată că personalitatea sa conflictuală afectează statul de drept şi ameninţă funcţionarea fără influenţe politice a instituţiilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

În acest context PSD Alba prezintă cetăţenilor din judeţ primele patru motive pentru care trebuie să voteze DA pentru schimbarea preşedintelului pe 29 iulie:

1. A încălcat grav Constituţia României. O spune Curtea Constituţională, care a sesizat două încălcări foarte grave ale Constituţiei: preşedintele a încercat să uzurpe rolul primului-ministru; preşedintele nu şi-a exercitat rolul de mediator – EL E SURSA RĂULUI ÎN POLITICA ROMÂNEASCĂ! EL PRODUCE CRIZELE! EL NU REZOLVĂ NIMIC!
2. Şi-a construit un sistem mafiot, cu care a furat România în aceşti ani. Udrea, Blejnar, Anăstase, Falcă, Flutur, Berceanu şi Videanu – toţi au furat miliarde de euro, în timp ce românilor le-au tăiat salariile şi pensiile, şi le-au mărit taxele! Toţi aceşti oameni au nevoie de Băsescu, pentru a nu plăti pentru corupţia lor!
3. Băsescu a tăiat salariile şi pensiile, şi a distrus statul în România. In schimb, a acoperit fraudele PDL, abuzurile, ameninţările, ascultarea de telefoane, atacurile la presă, poliţia politică, alegerile fraudate, controalele abuzive la firme, taxele crescute.
4. Băsescu i-a umilit pe cei mai mulţi dintre români. A jignit jurnaliştii, a jignit profesorii, a jignit medicii, a jignit politiştii, a jignit magistraţii. L-a jignit pe Regele Mihai. I-a jignit pe bugetari. I-a jignit pe pensionari. I-a jignit pe militari. Băsescu n-a fost preşedintele tuturor românilor – a fost preşedintele lui şi a lui Udrea!

„Sper ca referendumul din 29 iulie să reprezinte un moment în care cetăţenii din Alba se vor trezi şi vor vota DA la referendum pentru terminarea a 8 ani de conflict animat de Traian Băsescu. Este timpul pentru linişte şi un parteneriat real între preşedinte şi premier aşa cum vor demonstra premierul Victor Ponta şi noul preşedinte interimar Crin Antonescu”, a declarat Ioan Dîrzu, preşedinte PSD Alba.

„Formarea majorităţii în consiliile locale şi în consiliul judeţean este o prioritate pentru PSD Alba în perspectiva referendumului. Avem încredere că acest lucru se va produce într-un timp foarte scurt iar PSD îşi va demonstra capacitatea de a iniţia proiecte concrete la nivel local pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a cetăţenilor din Alba”, a spus Ovidiu Jidveian, preşedinte PSD Alba Iulia.

„PSD a demarat o campanie de informare a partenerilor internaţionali pentru a combate intoxicarea realizată de PDL urmând ca în cel mai scurt timp să facem acest lucru şi la nivelul judeţului Alba. Este aberant să crezi în apelul la democraţie a liderilor PDL atâta timp cât avem în Alba Iulia un vicepreşedinte al acestui partid care face presiuni asupra tuturor pentru a menţine majoritatea în consiliile locale”, a concluzionat Victor Negrescu, vicepreşedinte PSD Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: 21 de milioane de euro din PNRR pentru consultanță, dați ,,cu dedicație” foștilor angajatori ai ministrului Sănătății!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: 21 de milioane de euro din PNRR pentru consultanță, dați ,,cu dedicație” foștilor angajatori ai ministrului Sănătății!

Guvernarea hoției PNL-PSD-UDMR demonstrează, prin fiecare măsură implementată, că are o singură țintă: să sifoneze banii publici.

În repetate rânduri, pesediștii au acuzat foștii miniștri USR că vor să aloce bani din PNRR pentru consultanță, însă când au ajuns la guvernare au uitat subit aceste lucruri. O demonstrează ministrul PSD al Sănătății, Alexandru Rafila, care a semnat recent un contract de consultanță în valoare de 21 de milioane de euro cu OMS (Organizația Mondială a Sănătății). Cazul este cu atât mai scandalos, cu cât domnul Rafila a fost, înainte de a ajunge ministru, șeful OMS în România. Cu alte cuvinte, ministrul Rafila alocă o sumă importantă de bani către organizația care din 2014 a fost locul său de muncă. Din 2014 până în 2018, Alexandru Rafila a fost reprezentantul României la OMS și din anul 2018 până în anul 2021 a fost membru în Comitetul permanent al Biroului Regional al OMS pentru Europa și membru în bordul executiv al OMS.

Nu este oare într-un grav conflict de interese ministrul Sănătății, Alexandru Rafila? Câte tunuri va mai trebui să dea PSD până când autoritățile statului să se sesizeze?

Elit - Gustul Desăvârșit

Colegul meu, deputatul Emanuel Ungureanu, a făcut public acest caz și a anunțat că va sesiza Agenția Națională de Integritate și Direcția Națională Anticorupție, fiind vorba de un caz grav care vizează activitatea unui demnitar.
În altă ordine de idei, după 8 luni de mandat la Ministerul Sănătății, pesedistul Alexandru Rafila se laudă la TV cu proiecte moștenite de la USR-iști: proiectele de spitale regionale și fondurile din PNRR pentru cabinetele medicilor de familie.

Proiectele de spitale regionale au fost începute de Vlad Voiculescu în 2016, când era ministrul Sănătății. Singurul „merit” al PSD este întârzierea lor cu 6 ani, iar, în ritmul în care „muncește” Rafila, nu vom vedea nicio cărămidă la aceste spitale până în 2024.

Banii pentru reabilitarea și dotarea cabinetelor medicilor de familie au fost alocați tot în mandatul lui Vlad Voiculescu, cu aprobarea lui Cristian Ghinea, ministrul USR care a coordonat realizarea PNRR.

Marile realizări ale „specialistului” Alexandru Rafila, cel care se visează viitorul președinte al României, sunt demagogia și deturnarea banilor publici spre zone de interes, cum este cazul recent al contractului de consultanță în valoare de 21 de milioane de euro.

Beniamin Todosiu
Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Fățan Luca Petru, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Fățan Luca Petru, legitimat la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box

Fățan Luca Petru, de la CS Unirea Alba Iulia, a obținut prima victorie la un Campionat European de Box, la cadeți, împotriva unui cetățean englez, însă a pierdut mediul pentru medalie, împotriva unui tânăr de origine ucraineană.

Campionatul Europeană de Box – Cadeți se desfășoară în perioada 10-21 august în Turcia, la Erzum. Sportivul nostru, în vârstă de 14 ani, a boxat la categoria de greutate 66 de kilograme, fiind antrenat de 1 an de către Andrei Dărămuș. Progresul său în această perioadă a fost vizibil. Tânărul a câștigat multe meciuri importante.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Calificarea, în sine, la Campionatul European de Box a reprezentat o performanță importantă. Ne bucurăm de prima victorie, ar fi fost într-adevăr un vis să vină acasă și cu o medalie, dar suntem mulțumiți de prestație. Continuăm pregătirea, nu ne lăsăm și la viitoarele competiții vom fi mai buni”, a spus Andrei Dărămuș.

La lotul național de box, sportivul nostru s-a aflat sub coordonarea profesorului Titi Tudor.

CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări sportivului, antrenorului și mult succes la viitoarele competiții.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Lider AUR, declarații incredibile: ”Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare”

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, a declarat marţi, la Bistriţa, că partidul său are şansa să câştige la viitoarele alegeri parlamentare peste 50% din voturi, citat de Agerpres.

„Avem şansa ca în 2024 să luăm peste 50% (la alegerile parlamentare – n.r.) – şi ascultaţi-mă bine, nu vă uitaţi curios, n-am băut nimic şi sunt în toate minţile. Ştiu bine pe ce mă bazez. Avem posibilitatea asta. Românii au nevoie de noi şi ştiu un singur lucru: că nu om fi noi cei mai grozavi, dar suntem sinceri, bine intenţionaţi şi nu precupeţim niciun efort pentru a face ceea ce spunem”, a afirmat Claudiu Târziu, la o întâlnire cu membri şi simpatizanţi ai partidului din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit acestuia AUR va prezenta, în septembrie, un draft al programului propriu de guvernare şi o primă echipă pregătită să preia guvernarea, din cele trei pe care intenţionează să le formeze.

„Noi avem şi soluţii, lucrăm la un program de guvernare, pe care o să îl anunţăm, din ideile lui generale, în septembrie, când vom anunţa şi o primă echipă de guvernare. Spun o primă, pentru că vrem să avem trei echipe de guvernare pe care să le antrenăm până în 2024, ca din acestea trei să facem un guvern foarte bun pentru România, care să nu piardă vremea şi care să nu dea rateuri, că nu mai avem timp”, a afirmat Târziu.

Preşedintele CNC al AUR a precizat că selecţia în echipele de guvernare se va face pe baza competenţelor, şi nu în funcţie de notorietate sau de poziţia deţinută în partid.

sursă: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea