Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PSD Alba explică de ce trebuie suspendat Traian Băsescu

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Liderii PSD Alba Ioan Dîrzu, Ovidiu Jidveian și Victor Negrescu au arătat astăzi, într-o conferință de presă, motivele pentru care, în opinia lor, Traian Băsescu trebuie să fie suspendat:

”Curtea Constituţională a decis asupra faptului că suspendarea lui Traian Băsescu este constituţională. Acest lucru demonstrează faptul că USL a respectat principiile statului de drept şi că în România are loc o schimbare politică în acord cu votul românilor şi cu respectarea tuturor legilor şi a Constituţiei.

Votul din 29 iulie va permite românilor să readucă ţara pe un drum normal şi european, dincolo de blocajele politice pe care le animă de 8 ani Traian Băsescu în toată ţara. Acest om a fost suspendat de două ori, de două Parlamente diferite, ceea ce arată că personalitatea sa conflictuală afectează statul de drept şi ameninţă funcţionarea fără influenţe politice a instituţiilor.

În acest context PSD Alba prezintă cetăţenilor din judeţ primele patru motive pentru care trebuie să voteze DA pentru schimbarea preşedintelului pe 29 iulie:

1. A încălcat grav Constituţia României. O spune Curtea Constituţională, care a sesizat două încălcări foarte grave ale Constituţiei: preşedintele a încercat să uzurpe rolul primului-ministru; preşedintele nu şi-a exercitat rolul de mediator – EL E SURSA RĂULUI ÎN POLITICA ROMÂNEASCĂ! EL PRODUCE CRIZELE! EL NU REZOLVĂ NIMIC!
2. Şi-a construit un sistem mafiot, cu care a furat România în aceşti ani. Udrea, Blejnar, Anăstase, Falcă, Flutur, Berceanu şi Videanu – toţi au furat miliarde de euro, în timp ce românilor le-au tăiat salariile şi pensiile, şi le-au mărit taxele! Toţi aceşti oameni au nevoie de Băsescu, pentru a nu plăti pentru corupţia lor!
3. Băsescu a tăiat salariile şi pensiile, şi a distrus statul în România. In schimb, a acoperit fraudele PDL, abuzurile, ameninţările, ascultarea de telefoane, atacurile la presă, poliţia politică, alegerile fraudate, controalele abuzive la firme, taxele crescute.
4. Băsescu i-a umilit pe cei mai mulţi dintre români. A jignit jurnaliştii, a jignit profesorii, a jignit medicii, a jignit politiştii, a jignit magistraţii. L-a jignit pe Regele Mihai. I-a jignit pe bugetari. I-a jignit pe pensionari. I-a jignit pe militari. Băsescu n-a fost preşedintele tuturor românilor – a fost preşedintele lui şi a lui Udrea!

„Sper ca referendumul din 29 iulie să reprezinte un moment în care cetăţenii din Alba se vor trezi şi vor vota DA la referendum pentru terminarea a 8 ani de conflict animat de Traian Băsescu. Este timpul pentru linişte şi un parteneriat real între preşedinte şi premier aşa cum vor demonstra premierul Victor Ponta şi noul preşedinte interimar Crin Antonescu”, a declarat Ioan Dîrzu, preşedinte PSD Alba.

„Formarea majorităţii în consiliile locale şi în consiliul judeţean este o prioritate pentru PSD Alba în perspectiva referendumului. Avem încredere că acest lucru se va produce într-un timp foarte scurt iar PSD îşi va demonstra capacitatea de a iniţia proiecte concrete la nivel local pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a cetăţenilor din Alba”, a spus Ovidiu Jidveian, preşedinte PSD Alba Iulia.

„PSD a demarat o campanie de informare a partenerilor internaţionali pentru a combate intoxicarea realizată de PDL urmând ca în cel mai scurt timp să facem acest lucru şi la nivelul judeţului Alba. Este aberant să crezi în apelul la democraţie a liderilor PDL atâta timp cât avem în Alba Iulia un vicepreşedinte al acestui partid care face presiuni asupra tuturor pentru a menţine majoritatea în consiliile locale”, a concluzionat Victor Negrescu, vicepreşedinte PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea