PSD Alba: Circa 33 de milioane de euro – probabil cea mai mare sumă pe care Guvernul a alocat-o unui municipiu în ultimii ani

În loc să arunce cu invective în stânga și în dreapta, domnul Florin Roman ar face mai bine să se informeze și să lase deoparte discursurile denigratoare care nu îi fac deloc cinste și la care apelează cu emfază pentru a fi în centrul atenției.

Florin Roman vorbește, într-o poziție transmisă presei, de boicot, dezinteres total și lipsă de colaborare, cuvintele sale fiind lipsite de logică având în vedere că Guvernul a alocat în acest an circa 33 de milioane de euro municipiului Alba Iulia.

În loc să fie alături de cei care construiesc și finanțează Monumentul Unirii nu a făcut altceva decât să dezinformeze, să susțină cu fiecare ocazie că sunt șanse mari ca acesta să nu se mai facă.

INFORMARE COVID-19

Pe acest subiect a ținut morțiș să se facă de minune, iar greva foamei în care a intrat între prânz și cină a fost mai ceva ca o emisiune de divertisment. A renunțat după ce și-a dat seama că banii pentru construirea Monumentului Unității Naționale fuseseră alocați.

Tot el a afirmat în primăvară că Ministerul Culturii a pierdut documentul de jurizare prin care s-a decis construirea Monumentului și că la 1 Decembrie Alba Iulia va avea doar o hologramă. Banii s-au alocat, monumentul s-a construit! Cine să îl mai creadă?

Ceea ce rămâne în urma noastră sunt, înainte de toate, faptele: Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a alocat 98% din banii necesari pentru reabilitarea Sălii Unirii. Valoarea proiectului este de 9,1 milioane de lei din care: de la bugetul de stat (MDRAP): 8.933.636,59 lei (inclusiv TVA) circa 2 milioane de euro, de la bugetul local (cofinanțare CJA) 175.623,26 lei (inclusiv TVA).

Monumentul Marii Uniri este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale –10.209.700 lei. Proiectul ”Axa Unirii” (Podul Marii Uniri) urmează să primească 5.950.000,00 lei.

Toate UAT-urile din Alba au avut în total 19 proiecte de Centenar care au fost finanțate de Guvern cu 15.347.569,76 lei.

Instituțiile subordonate Ministerului Culturii și Identității Naționale au două proiecte de Centenar în județul Alba, aducând 450.000,00 lei.

Tot din fondurile Ministerului Culturii și Identității Naționale, ONG-urilor locale li s-au aprobat 2 proiecte în valoare de 541.000,00 lei.

În total, numai de la Ministerul Culturii și Identității Naționale, în scopul desfășurării unor proiecte legate de Centenar, în județul Alba s-a alocat suma de 16.338.569,76 lei.

Conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a Ansamblului Palatului Principilor din Alba Iulia – Centru expozițional Corp Principal E – parteneriat între UAT Alba Iulia, MAPN si Ministerul Culturii.

De la bugetul național de acordă 2.738.537 lei, cofinanțarea UE este de 17.905.821 lei iar contribuția municipiului Alba Iulia este de 421.313 lei.

Sunt doar o parte din banii alocați de Guvern, județului Alba și municipiului Alba Iulia, în acest an.

Uitându-ne la ultima frază din comunicatul la care facem referire, nu putem decât să vă somăm, pe această cale, să lăsați deoparte foamea de popularitate și interesul exagerat de a apărea pe prima pagină a ziarelor, fie și cu minciuni.

Consilierii județeni PSD Alba și consilierii municipali ai PSD Alba Iulia

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

gerula 26 noiembrie 2018 at 0:44

Daca sa alocat asemenea valoare cu ocazia zilei nationale,de ce sa ajuns pana la aceasta data cu lucrarile,mincinosilor!
De 29 de ani numai de minciuni va ocupati…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...