Protestele salariaților Poștei Române continuă! Sindicaliștii cer creşterea salariilor începând cu data de 1 iunie

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), inclusiv la nivelul județului Alba, a desfăşurat în ultimele zile, conform calendarului de acţiuni anunțat, greva japoneză în toată ţara.

Din centralizarea făcută de SLPR rezultă că la acţiune au participat circa 90% din membrii de sindicat din toate judeţele din ţară.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

La cele mai importante dintre revendicările transmise de către SLPR:

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

– angajarea de personal pe posturile vacante;

– creşterea salariilor în Poşta Română începând cu data de 1 iunie 2014, cu procentul inflaţiei, acordată în sumă fixă şi

– creşterea lunară a veniturilor CNPR, comparativ cu luna anterioară, conducerea CN Poşta Română nu a prezentat nicio propunere de soluţie.

Potrivit SLPR, “vineri, 16 mai 2014 se va întâlni o comisie tehnică CNPR – SLPR, pentru a stabili propuneri referitoare la modalităţile, termenele şi persoanele responsabile pentru punerea în aplicare a măsurilor propuse de CNPR pentru soluţionarea revendicărilor. în măsura şi în forma în care acestea vor fi asumate de către Comitetul Executiv al SLPR, ele vor negociate în cadrul Comisiei Mixte de Negociere.

Luni, 19 mai 2014 va fi convocat Comitetul executiv al SLPR, pentru a stabili mandatul Comisiei de Negociere a SLPR care poate începe negocierile în aceeaşi zi. în aceste condiţii acţiunile de protest declanşate de către SLPR vor continua în conformitate cu calendarul anunţat şi în funcţie de rezultatul negocierii din 19 mai 2014, vor fi oprite, suspendate sau vor continua, conform deciziei şi programului pe care-l va stabili Comitetul Executiv.

Sindicatele subliniează faptul că  acţiunile SLPR nu sunt îndreptate nici împotriva Guvernului, nici a PSD şi cu atât mai puţin a Premierului Victor Ponta. Acţiunile de protest declanşate şi desfăşurate de către SLPR sunt îndreptate exclusiv împotriva directorului general Ion Smeeianu şi directorului executiv Rosita Alexe, care, de când au fost numiţi, au încălcat prevederile CCM, principiile dialogului social şi au „ras” 6.000 de locuri de muncă din Poşta Română.”

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

1 comentariu

maria 17 mai 2014 at 12:39

Domnule PRESECAN,
Nu stiu cine sunteti , de fapt nici nu ma intereseaza.
SLPR-ul ar trebui sa-si aminteasca cum in iunie 2013 s-a facut pres in fata lui SMEEIANU si au incheiat acele acte aditionale ce au nenorocit a doua oara pe cei 3500 salariati disponibilizati.
Inainte de concediere , slpr-ul a mintit cu nerusinare salariatii privind salariile compensatorii , spunandu-le ca vor primi sume ca si cei concediati in 2012 sau feb.2013.
Nu au trimis in retea actul aditional din 7 iunie 2013 de teama ca salariatii se vor prinde de duplicitatea lor.
Acum se dau de ceasul mortii sa obtina niste drepturi prevazute in CCM din 2011 ( unii cer si din 2009-2010 > vai mama lor ) .
Cer demisia lui smeeianu si rosita ( a plecat ) . Nu rezolva nimic , in locul lor vin altii si batranul bratianu se va da in barci si cu acestia.
SLPR-ul spune ca CNPR-ul nu a luat masuri de cresterea veniturilor.
Sunt niste mincinosi , exista documente care arata ca s-a intrat pe profit incepand cu luna august 2011 , dupa rezilierea contractelor cu G4S , UTI , BLUE AIR etc.
Recunoaste bratianu ca el este cel care l-a prezentat pe seful G4S directorului general toader ?
Cine va plati pentru pagubele aduse postei prin contracte 2005-2008( G4S , UTI , BLUE AIR , LISING AUTO , zeci de contracte paguboase gen IULIANA etc.) extrem de paguboase pentru posta si benefice pentru cei din companie ?
CAND VOR PLATI CEI CARE SUNT IN POSTA DE 10-15 ANI , IMPLICATI IN TOATE NENOROCIRILE DAR CARE AU STIUT INTOTDEAUNA CAND SA SARA DINTR-O BARCA IN ALTA ?
ISI MAI AMINTESTE CINEVA DE ARMAGHEDONUL LUI MIHAI MARINESCU -PUSCARIAS CNPR , PORNIT IMPOTRIVA LUI MAZGAREANU ?
Ar fi multe , dar nu vad nici o rezolvare pana cand bratianu( si gasca lui ) nu dispare din sistemul postal.
Slpr-ul inputa companiei ca nu s-a preocupat de cresterea veniturilor. FALS , slpr-ul pune bete in roata.
Veniturile sunt aduse de personalul operativ care nu poate fi sanctionat administrativ pentru neindeplinirea sarcinilor pentru ca presedintii de sindicat se opun mereu sanctiunilor avand nevoie de slusbasi ca masa de manevra .
ESTE ADEVARAT CA SI CONTRACTELE INCHEIATE DE CNPR SUNT DEZAVANTAJOASE PENTRU POSTA.
ADEVARATELE CONTRACTE , BENEFICE PENTRU POSTA AU FOST CELE INCHEIATE LA NIVEL LOCAL.
In incheiere , va intreb : a intrat bratianu in greva foamei sau a ramas doar la nivel de mincinos ?.

Comentariile sunt oprite