Rămâi conectat

Politică Administrație

Protestele salariaților Poștei Române continuă! Sindicaliștii cer creşterea salariilor începând cu data de 1 iunie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), inclusiv la nivelul județului Alba, a desfăşurat în ultimele zile, conform calendarului de acţiuni anunțat, greva japoneză în toată ţara.

Din centralizarea făcută de SLPR rezultă că la acţiune au participat circa 90% din membrii de sindicat din toate judeţele din ţară.

La cele mai importante dintre revendicările transmise de către SLPR:

– angajarea de personal pe posturile vacante;

– creşterea salariilor în Poşta Română începând cu data de 1 iunie 2014, cu procentul inflaţiei, acordată în sumă fixă şi

– creşterea lunară a veniturilor CNPR, comparativ cu luna anterioară, conducerea CN Poşta Română nu a prezentat nicio propunere de soluţie.

Potrivit SLPR, “vineri, 16 mai 2014 se va întâlni o comisie tehnică CNPR – SLPR, pentru a stabili propuneri referitoare la modalităţile, termenele şi persoanele responsabile pentru punerea în aplicare a măsurilor propuse de CNPR pentru soluţionarea revendicărilor. în măsura şi în forma în care acestea vor fi asumate de către Comitetul Executiv al SLPR, ele vor negociate în cadrul Comisiei Mixte de Negociere.

Luni, 19 mai 2014 va fi convocat Comitetul executiv al SLPR, pentru a stabili mandatul Comisiei de Negociere a SLPR care poate începe negocierile în aceeaşi zi. în aceste condiţii acţiunile de protest declanşate de către SLPR vor continua în conformitate cu calendarul anunţat şi în funcţie de rezultatul negocierii din 19 mai 2014, vor fi oprite, suspendate sau vor continua, conform deciziei şi programului pe care-l va stabili Comitetul Executiv.

Sindicatele subliniează faptul că  acţiunile SLPR nu sunt îndreptate nici împotriva Guvernului, nici a PSD şi cu atât mai puţin a Premierului Victor Ponta. Acţiunile de protest declanşate şi desfăşurate de către SLPR sunt îndreptate exclusiv împotriva directorului general Ion Smeeianu şi directorului executiv Rosita Alexe, care, de când au fost numiţi, au încălcat prevederile CCM, principiile dialogului social şi au „ras” 6.000 de locuri de muncă din Poşta Română.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Sosia lui Klaus Iohannis candidează pentru Consiliul Local într-o comună din Alba: Asemănare perfectă cu președintele României când era tânăr

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sosia lui Klaus Iohannis candidează pentru Consiliul Local într-o comună din Alba: Asemănare perfectă cu președintele României când era tânăr Ionko Istvan-Petike este un politician din comuna Cetatea de Baltă, care urmează să candideze la Consiliul Local, din partea PNL. Asul său din mânecă, arată precum președintele României, Klaus Iohannis, când acesta era tânăr. Politicianul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea