Rămâi conectat

Politică Administrație

Protestele salariaților Poștei Române continuă! Sindicaliștii cer creşterea salariilor începând cu data de 1 iunie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), inclusiv la nivelul județului Alba, a desfăşurat în ultimele zile, conform calendarului de acţiuni anunțat, greva japoneză în toată ţara.

Din centralizarea făcută de SLPR rezultă că la acţiune au participat circa 90% din membrii de sindicat din toate judeţele din ţară.

La cele mai importante dintre revendicările transmise de către SLPR:

– angajarea de personal pe posturile vacante;

– creşterea salariilor în Poşta Română începând cu data de 1 iunie 2014, cu procentul inflaţiei, acordată în sumă fixă şi

– creşterea lunară a veniturilor CNPR, comparativ cu luna anterioară, conducerea CN Poşta Română nu a prezentat nicio propunere de soluţie.

Potrivit SLPR, “vineri, 16 mai 2014 se va întâlni o comisie tehnică CNPR – SLPR, pentru a stabili propuneri referitoare la modalităţile, termenele şi persoanele responsabile pentru punerea în aplicare a măsurilor propuse de CNPR pentru soluţionarea revendicărilor. în măsura şi în forma în care acestea vor fi asumate de către Comitetul Executiv al SLPR, ele vor negociate în cadrul Comisiei Mixte de Negociere.

Luni, 19 mai 2014 va fi convocat Comitetul executiv al SLPR, pentru a stabili mandatul Comisiei de Negociere a SLPR care poate începe negocierile în aceeaşi zi. în aceste condiţii acţiunile de protest declanşate de către SLPR vor continua în conformitate cu calendarul anunţat şi în funcţie de rezultatul negocierii din 19 mai 2014, vor fi oprite, suspendate sau vor continua, conform deciziei şi programului pe care-l va stabili Comitetul Executiv.

Sindicatele subliniează faptul că  acţiunile SLPR nu sunt îndreptate nici împotriva Guvernului, nici a PSD şi cu atât mai puţin a Premierului Victor Ponta. Acţiunile de protest declanşate şi desfăşurate de către SLPR sunt îndreptate exclusiv împotriva directorului general Ion Smeeianu şi directorului executiv Rosita Alexe, care, de când au fost numiţi, au încălcat prevederile CCM, principiile dialogului social şi au „ras” 6.000 de locuri de muncă din Poşta Română.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău!

Unirea Ziarul

Publicat

în

USR Mirăslău: Tünde-Renata Giurgiu, o viziune de succes pentru Primăria Mirăslău! USR Mirăslău are plăcerea de a anunța candidatura, pentru funcția de primar al comunei Mirăslău, a președintei filialei USR, Tünde-Renata Giurgiu. Aleasă cu o majoritate covârșitoare de voturi, în cadrul Adunării Generale a filialei, Renata este candidatul ideal, având o viziune clară și inovatoare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea