Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

Proteste ale polițiștilor de la Penitenciarul Aiud și alte centre de detenție din țară. ANP anunță că siguranța locurilor de deținere nu este și nu va fi periclitată

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Proteste ale polițiștilor de la Penitenciarul Aiud și alte centre de detenție din țară. ANP anunță că siguranța locurilor de deținere nu este și nu va fi periclitată

Polițiștii din mai multe penitenciare din țară se plâng de munca suplimentară pe care sunt nevoiți să o facă, dar și de lipsa acută de personal. Discuția avută cu Alina Gorghiu, ministrul Justiției, nu le-a rezolvat problemele, aceasta spunân în ședință că nu îi poate ajuta. Pe durata protestului deținuții vor fi nesupravegheați.

La Penitenciarul de la Poarta Albă, oamenii sunt extrem de supărați şi revoltați de situația lor. Spun că s-au săturat de promisiunile pe care le-au tot auzit în ultima vreme, fie că vorbim despre Alina Gorghiu, fie că vorbim despre foștii miniștri.

Toți au stat de vorbă cu ei și le-au promis că vor avea o condiție mai bună de muncă. Le-au promis fonduri suplimentare și că orele efectuate vor fi la rândul lor plătite. Iată că acest lucru însă nu s-a întâmplat, deși s-a stabilit foarte clar.

Drept urmare, polițiștii din penitenciare iată că au ieșit astăzi în acest protest. Practic, sunt nemulțumiți că nu s-au luat măsuri, deși ei au mai organizat un astfel de protest undeva în luna mai, o acțiune de avertizare a autorităților.

După aceea au intrat la discuții cu autoritățile, însă iată că totuși nu s-a rezolvat nimic. Li s-a declarat că vor fi susținuți, însă pentru sistemul penitenciar nu s-a făcut absolut nimic.

Oamenii se plâng de faptul că au acumulat ore suplimentare, de faptul că aceste ore suplimentare nu sunt plătite, așa că astăzi, pur și simplu, nu au mai intrat la muncă.

Deținuții pot fi nesupravegheați pe perioada protestelor care nu știm exact cât vor dura, deoarece oamenii sunt hotărâți ca de această dată să meargă până la capăt.

Reacţia Administrației Naționale a Penitenciarelor: Siguranța locurilor de deținere nu este și nu va fi periclitată

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a luat act de acțiunile de protest ale organizațiilor sindicale din penitenciarele Aiud, Codlea, Deva, Miercurea Ciuc, Oradea, Constanța – Poarta Albă și Tg. Jiu, cu care, dealtfel, se află într-un dialog permanent, se anunţă într-un comunicat de presă.

Mesajul transmis echipelor de management ale unităților penitenciare este unul ce privește deschiderea către dialog și comunicare în raport cu acei colegi care protestează, şi adoptarea unor măsuri menite să asigure continuitatea activităților pe linia siguranței locului de deținere, acordarea drepturilor persoanelor private de libertate și preîntâmpinarea unor evenimente negative – precizează ANP.

Conducerea ANP anunţă totodată că deşi „acțiunile de protest vor îngreuna considerabil activitățile curente, siguranța locurilor de deținere nu este și nu va fi periclitată în niciun mod, principiu la care aderă atât echipele manageriale, cât și reprezentanții organizațiilor sindicale”.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Au fost desemnați câștigătorii concursului „Prietenii pompierilor”: Peste 80 de elevi din Alba au participat în evenimentul educativ și sportiv organizat de ISU Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Au fost desemnați câștigătorii concursului „Prietenii pompierilor”: Peste 80 de elevi din Alba au participat în evenimentul educativ și sportiv organizat de ISU Alba Peste 80 de elevi din județul Alba au participat în evenimentul educativ, tehnico-aplicativ și sportiv, denumit „Prietenii pompierilor” care are ca obiective dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi de apreciere a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea