Protestatarii din Alba Iulia se întâlnesc în fața Casei de Cultură a Sindicatelor: ”Ne-am ars cu voi, vrem alții noi”
Protestele din Alba Iulia se mută, de luni, în fața Casei de Cultură a Sindicatelor, după ce cinci zile la rând oamenii s-au întâlnit în parcul Iuliu Maniu din fața Prefecturii Alba, fiind nemulțumiți de deciziile guvernului privind legile din justiție și mai ales de adoptarea Ordonanței de urgență privind modificarea Codurilor penale.
”Începând din 6 februarie ne întâlnim în fiecare zi la ora 18:00 in fata Casei de Cultura a Sindicatelor”, se arată în evenimentul creat pe rețeaua socială Facebook. Astfel, protestele vor începe din Cetate și, ca de obicei, oamenii vor mărșălui pe cele mai aglomerate străzi din municipiu.
”Alba Iulia, am dovedit in zilele acestea ca se poate, trebuie sa le arătam si in zilele urmatoare ca se poate sa fim si mai multi. Pentru noi pentru copii noștri, pentru un viitor mai bun. Sa cerem sa se faca CE nu s-a facut in 27 de ani de LA Revolutie. Poporul roman poate sa facă asta sunt sigur. Luptam pentru drepturile noastre!!!”, cer protestatarii pe Facebook.
Protestul este autorizat.
Circa 1.000 de persoane au protestat, duminică, la Alba Iulia, scandând ”Legea-i lege pentru toți, nu-i făcută pentru hoți”, iar, în timp ce mărșăluiau pe străzi, pentru a chema și alți oameni cu ei, au strigat ”Vrem o Românie, fără hoție, dacă vreți și voi, haideți cu noi”.
Rareș, unul dintre protestatari, a scris pe o pancartă: ”Hai, Mihai, să-ți vezi poporul cum se zbate cu ale lui că a ajuns din nou cuțitul la osul românului”.
Acesta a declarat că face apel la Mihai Viteazul, pentru că numele acestuia este strâns legat de Alba Iulia, dar susține că ”toți domnitorii se răscolesc în mormânt când văd ce fac politicienii în ziua de astăzi”.
”Domnitorii au încercat din răsputeri să ne aducă pe toți împreună, iar acum politicienii ne dezbină”, a spus Rareș
Protestul de duminică de la Alba Iulia a ținut circa patru ore, timp în care, oamenii au mărșăluit peste cinci kilometri pe cele mai aglomerate străzi din municipiu, scandând ”Demisia”, ”Altă întrebare, la închisoare!”, ”Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, ”București, nu uita, Alba e de partea ta”, ”PSD, ciuma roșie”, ”Jos cu hoții din Guvern”, ”România, trezește-te! Alba Iulia, trezește-te!”.
La finalul mitingului, când oamenii s-au oprit din mărșăluit, o voce de copil s-a auzit scandând ”Dragnea, nu uita, te așteaptă Laura”, spre amuzamentul celorlalți, care l-au acompaniat.
Guvernul a abrogat OUG privind modificarea Codurilor penale, însă oamenii sunt în continuare nemulțumiți, și le cer demisia.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Călin Hartzos, șeful Promoției 2024–„Avram Iancu-200” la Colegiului Militar din Alba Iulia, placheta de onoare a școlii, pentru performanțele obținute. Tânărul este student la Academie Forțelor Aeriene a SUA
FOTO | Călin Hartzos, șeful Promoției 2024–„Avram Iancu-200” la Colegiului Militar din Alba Iulia, placheta de onoare a școlii, pentru performanțele obținute. Tânărul este student la Academie Forțelor Aeriene a SUA Călin Hartzos este unul dintre cei mai valoroși absolvenți ai Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Băiatul, șef al Promoției 2024 – „Avram […]
Secțiune Articole Similare
-
Curier Județeanacum 14 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 18 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi
-
Actualitateacum 6 ore
De ce se taie porcul pe 20 decembrie, de IGNAT. Tradiții și obiceiuri
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
17 decembrie 2024: Creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Daniel. Rugăciunile proorocului și a celor trei tineri aruncați în cuptor