Rămâi conectat

Politică Administrație

Protest miercuri seara la Alba Iulia față de grațiere și modificarea Codurilor penale: ”Jos Guvernul”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un nou protest este anunțat miercuri, de la ora 18.00, în fața Instituției Prefectului Alba din Alba Iulia la care, până la ora 11.30, și-au anunțat prezența 180 de persoane. Oamenii se mobilizează, din nou, pe Facebook, iar evenimentul creat este denumit ”Jos Guvernul”.

Peste 20 de persoane au protestat în noaptea de marți spre miercuri față de ordonanţa privind modificarea codurilor penale şi proiectul de lege privind graţierea.

Oamenii care au ieșit în Piața Iuliu Maniu din Alba Iulia au cerut, inițial, demisia ministrului Justiției, Florin Iordache, iar apoi a întregului guvern, precizând că ”toți au fost implicați”. Totodată, un tânăr a declarat că ar trebui organizate alegeri anticipate.

Protestatarii au venit cu un tricolor de mari dimensiuni pe care l-au fluturat în fața Instituției Prefectului Alba și au purtat discuții despre efectele negative ale grațierii.

Ei au anunțat că miercuri seara, la Alba Iulia, va avea loc un nou protest la care vor fi prezenți mai mulți oameni.

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a anunţat că Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi seara un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor penale.

În municipiul Alba Iulia au avut loc în ultimele două duminici mișcări de proteste, când circa 200 de persoane au mărșăluit pe cele mai aglomerate străzi din municipiu și au scandat lozinci la adresa guvernului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea