Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Protest anti ACTA la Cugir

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Circa 40 de tineri, cu vârste între 15 şi 20 de ani, s-au adunat sâmbătă începând cu ora 17:00, în fata Catedralei ”Adormirea Maicii Domnului ” din Cugir într-un protest spontan anti ACTA, alăturându-se în acest fel şi altor participanţi din ţară care organizează acţiuni similare.
Protestatarii purtau lozinci cu înscrisuri gen ”nu corporaţia face legislaţia”, ”peste câţiva ani vreau şi eu să folosesc un internet liber necenzurat” (lozinca afişată de doi copii de circa 6-7 ani),”stop ACTA, jos ACTA”, ”internet liber, nu vrem ACTA ”, ”nu vrem să fim cenzuraţi”. Am cules câteva impresii din partea celor prezenţi la eveniment :VLAD -”Nu susţinem pirateria, vrem doar să ne exprimăm împotriva acestei legi care îngrădeşte libertăţile şi încalcă legile fundamentale ale drepturilor omului. Cugirul s-a alăturat acestor proteste şi suntem aproape de cei ce doresc o lume virtuală liberă, un internet liber şi o lume necenzurată”. ALEX: -”Noi protestăm împotriva celor care au aprobat această lege ,pentru că dacă-i oprim pe ei, oprim şi sursa. Lupt împotriva ACTA, vrem să fim uniţi în demersul nostru, pentru că şi copiii noştri să aibă libertatea pe care şi noi o avem acum”. ANDREI:- „Am organizat acest protest în solidar cu statele europene care combat această practică ce încalcă drepturile de exprimare. Sunt demne de felicitat ţări precum Polonia şi Slovacia care au revenit asupra deciziei de a restrânge drepturile individuale pe Internet”.
Participanţilor la eveniment li s-a alăturat şi o familie care pe lângă pancartele anti ACTA purtau şi una pe care se putea citi ”Salvaţi Roşia Montană”. În jurul orei 18:00 manifestarea s-a încheiat în linişte, protestatarii fiind supravegheaţi pe toată perioada de o grupă de jandarmi ai secţiei Sebeş a Inspectoratului Judeţean de Jandarmerie Alba .

CONSTANTIN PREDESCU

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea