Rămâi conectat

Politică Administrație

Propunerea unui parlamentar amendat pentru că nu avea rovinietă: Amenzile pentru lipsa acesteia, prescrise după 30 de zile

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul UDMR Márton Árpád-Francisc, amendat pentru că a fost prins fără rovinietă, s-a gândit să modifice legea. Demnitarul susţine că statul ar trebui să-i sancţioneze pe şoferi în cel mult 30 de zile, nu într-o jumătate de an sau mai mult, aşa cum se întâmplă acum. Şoferii susţin la unison demersul.

După ce a plătit sancţiunea, şi-a dat seama că ar trebui să existe şi un termen de prescripţie a amenzii.

Márton Árpád-Francisc, deputatul care a iniţiat legea: „În era noastră, când totul este pe calculator, eu zic că într-o lună se poate constata că persoana respectivă a circulat fără rovinietă. Și în 15 zile, cu greutatea cu care funcţionează Poşta Română, să ajungă o scrisoare la persoana respectivă. Este în interesul cetăţeanului.

În fiecare an, cel puţin un şofer din 10 este amendat pentru că circulă fără rovigneta. Mulţi se plâng că primesc procesele verbale cu întârziere, iar compania de drumuri nu trimite dovada plăţii şi administraţiilor locale. Din această cauză, Fiscul le blochează conturile.

Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, a declarat că a scăzut foarte mult timpul de înştiinţare pentru şoferul amendat, de la 6 luni la 2 luni.

Proiectul de lege iniţiat de Márton Árpád-Francisc va fi discutat în comisiile de specialitate din Parlament şi va intra în vigoare dacă va fi votat în cele două Camere.

Cei care vor să verifice dacă au sau nu rovinietă o pot face pe site-ul CNAIR.

Sursa: digi24.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților

Bogdan Ilea

Publicat

în

4 aprilie-11 mai: Curățenia de primăvară la Alba Iulia. Programul activităților Primăria municipiului Alba Iulia se pregătește de curățenia de primăvară. Mai multe zone din oraș urmează să fie măturate sau curățate între 4 aprilie și 11 mai.  Începe curățenia de primăvara în Municipiul Alba Iulia, în perioada 01.04.2024 – 11.05.2024. Se vor executa lucrări […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea