Propunere controversată a unui cunoscut jurnalist: Pacienţii cu COVID-19 să fie primiţi la ATI în funcţie de postările de pe Facebook

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Propunere cel puțin controversată a jurnalistului Dan Turturică, fost redactor şef al publicaţiei „România liberă” şi al site-ului digi24.ro. Acesta doreşte implementarea unui sistem de „poliţie a gândirii” în baza căruia pacienţii cu forme grave de COVID-19 să fie primiţi sau să nu fie primiţi la terapie intensivă.

Da, știu, nu prea e creștinește, dar parcă nu ar fi o idee rea ca admiterea la Terapie Intesivă să se decidă și în funcție de postările pe Facebook pe subiectul COVID, pre-îmbolnăvire”, scrie Turturică pe Facebook.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

În România, libertatea de exprimare este garantată de articolul 30 din Constituţie, iar articolul 34 prevede că dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat. Potrivit art. 29 alin. (1) din Legea 46/2003, în cazul în care furnizorii de servicii medicale sunt obligaţi să recurgă la selectarea pacienţilor pentru anumite tipuri de tratament care sunt disponibile în număr limitat, selectarea se face numai pe baza criteriilor medicale.

Mai îngrijorător, asemenea discursuri extremiste se regăsesc pe alocuri şi în lumea medicală. Spre exemplu, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, Cristian Oancea, le-a transmis joi un mesaj celor care iau în derâdere măsurile de protecție sanitară. „Să se trateze cu terapii alternative, să nu încarce sistemul sanitar”, a spus medicul, la Digi24.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419