Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Proprietarii de mașini își pot recupera taxa auto chiar dacă și-au vândut autoturismele între timp

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proprietarii de mașini își pot recupera taxa auto chiar dacă și-au vândut mașinile între timp. Chiar dacă între timp și-au înstrăinat autoturismele pentru care au plătit una dintre fostele taxe auto, românii tot au posibilitatea legală de a cere restituirea banilor, au explicat, pentru avocatnet.ro, reprezentanții Fiscului.

De-atunci, una dintre întrebările pe care cititorii publicației noastre au adus-o în față în mod constant a fost legată de proprietarii care între timp și-au vândut mașinile. Mai pot ei să ceară returnarea fostelor taxe auto? Răspunsul oficial al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) este da.

„În conformitate cu OUG nr. 52/2017, completată și modificată de OUG nr. 68/2017, se poate solicita restituirea taxei auto și în cazul în care autoturismul a fost vândut, prin depunerea unei cereri la ANAF. La cerere se anexează, în original sau în copie, documentul doveditor al plății respectiv chitanța fiscală, ordinul de plată și extrasul de cont, după caz, care să ateste efectuarea plății acesteia, precum și copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare. Restituirea se poate solicita și dacă nu dețineți copia documentului de plată”, a explicat, la solicitarea avocatnet.ro, Serviciul comunicare, relații publice și mass-media al Fiscului.

Posibilitatea de a cere restituirea banilor chiar și în lipsa dovezii plății taxelor auto a fost stabilită de curând, tot prin ordonanță de urgență.

Cererile de restituire, inclusiv pentru timbrul de mediu, pot fi depuse de proprietarii (sau foștii proprietari ai) mașinilor până la data de 31 august 2018.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare” Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori, cu 584 voturi pentru, trei împotrivă și 14 abțineri. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile chiar și după expirarea garanției. Producătorul va avea obligația să repare produsul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea