Rămâi conectat

Ştirea zilei

Promovabilitate de 79,76%, la BAC, în ALBA: Colegiul Militar ”Mihai Viteazul”, instituție de ELITĂ, cu toți elevii ”reușiți”. La două școli, 0% promovați

Dragoş Suciu

Publicat

în

Două licee din județul Alba, Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” și Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif”, din Alba Iulia, înregistrează o rată de promovabilitate de 100%, în vreme ce la alte două unități de învățământ, Colegiul de Afaceri Alba Iulia și Liceul Tehnologic Jidvei, niciun absolvent nu a fost declarat promovat.

Potrivit unui raport trimis, miercuri, de Inspectoratul Școlar Județean Alba, procentul de promovabilitate la Bacalaureat, nivelul județului, înainte de contestații, este de 79,76%, mai mare decât anul trecut când a fost 72,73%.

Potrivit sursei citate, la examen s-au înscris 2.620 de elevi, dintre care au fost prezenți 2.520, iar promovați 2.010, dintre care cinic cu media zece. La nivelul județului Alba au fost acordate, în total, 301 note de zece.

Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, instituție de elită la nivel național, înregistrează și în acest an promovabilitate de 100%, toți cei 103 de elevi examinați fiind declarați ”reușiți”.

În ultimii ani, la Colegiul Militar sunt admiși 120 de elevi, iar o parte dintre ei renunță, deoarece consideră fac sacrificii mari pentru a se dedica meseriei armelor şi pentru a deveni lideri ai armatei României. Ei dorm în internatele din cadrul şcolii, câte zece în dormitor, se trezesc la ora 6.00, iar zece minute mai târziu ies la înviorare. La ora 8.00 încep cursurile şi urmează un program strict, care include muncă în cadrul liceului, arborarea drapelului, raportul companiei şi inspecţia. După orele de curs au timp liber circa două ore, iar apoi intră în program de studiu.

Și acest program le aduce rezultate foarte bune la examenul de la finalul clasei a XII-a, dar și numeroase medalii la olimpiadele școlare.

Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” a fost înfiinţat în anul 1919 şi a funcţionat, iniţial, la Târgu-Mureş, ulterior la Timişoara, iar din 1975 are sediul la Alba Iulia.

O altă instituție din Alba care a înregistrat promovabilitate de 100%, la fel ca în ultimii ani, este Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” din Alba Iulia, însă de aici au susținut examenul doar șase absolvenți.

Procent de promovabilitate bun, 99,51%, a obținut și de Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, unde dintre cei 207 elevi examinați, dor doi au fost ”respinși”.

UPDATE: Și la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia promovabilitatea a fost de 100%. Doi elevi, care figurau picați, au susținut examenul la alte centre.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea