Rămâi conectat

Ştirea zilei

Proiectul USL privind propunerea de preluare a reţelei de apă din cartierul Meridian de către Primărie, respins în CL

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia refuză să preia reţeaua de apă până nu vor fi remediate problemele tehnice. Mircea Hava le-a promis locatarilor că se va implica personal în rezolvarea chestiunii

Consilierii locali din Alba Iulia PDL au respins în cadrul şedinţei de ieri proiectul de hotărâre iniţiat de colegii de la PNL şi PSD privind preluarea de către administraţia municipală a reţelei de apă-canal şi a celei de iluminat public din cartierul Meridian, pe motiv că problemele tehnice de acolo nu fost încă rezolvate. Reţelele de apă şi canalizare sunt realizate defectuos şi nu corespund proiectului iniţial aprobat, spun reprezentanţii Primăriei Alba Iulia care susţin că de aproximativ 2 ani încearcă, împreună cu cei de la S.C. Apa CTTA, remedierea problemelor, astfel încât reţelele să poată fi preluate iar fiecare locatar în parte să se poată branşa individual. La ora actuală există un singur contor de apă pentru tot cartierul iar cheltuielile sunt împărţite între locatari fără a se ţine cont de consumul fiecăruia, o singură factură la apă ajungând să coste 100 de lei. „Vrem doar ca celor care sunt în regulă şi şi-au rezolvat problemele tehnice să li se permită să se branşeze la reţeaua de apă şi să-şi monteze apometru. Primăria ne tot promite de 2 ani de zile că ne rezolvă această problemă”, le-a spus ieri Ion Abrudean, unul dintre locatarii cartierului Meridian, consilierilor locali. „Nu se poate face nimic până când cei de la societatea de Apă nu vor prelua reţeaua prin încheierea procesului verbal de recepţie. După aceasta, fiecare locatar în parte trebuie să meargă la Apă-Canal să rezolve problema de branşament pe care îl vor plăti fiecare. Îi rog pe colegii de la USL să nu transforme o problemă pur tehnică într-una politică”, a spus Voicu Paul, viceprimar al municipiului Alba Iulia.

La rândul lor liberalii, prin vocea consilierului local Gabriel Pleşa, au subliniat că proiectul de hotărâre iniţiat de aleşii USL are doar menirea de a urgenta demersurile începute în urmă cu doi ani. „La primul punct al proiectului se spune clar că se aprobă preluarea reţelei de apă-canal din strada Costache Negruzzi din Alba Iulia doar după încheierea procesului verbal de recepţie şi punerea în funcţiune a acesteia”, a precizat Pleşa.
Primarul Mircea Hava le-a promis locatarilor prezenţi ieri la şedinţa CL Alba Iulia că problema se va rezolva, chiar dacă acest lucru presupune cheltuirea unor bani publici. „Nu puteţi pune vina pe Primărie în probleme pe care singuri vi le-aţi creat. Cu toţii ştim că constructorul trebuia să predea cartierul la cheie, cu tot cu iluminat, asfalt, locuri de joacă şi parcare, reţele de gaz şi apă aşa cum a promis în contract, contract pe care însă nu l-a respectat. Nu e Primăria de vină că voi aţi luat ţeapă. Vom încerca să vă ajutăm şi să remediem lucrurile pentru că sunteţi locuitori ai municipiului, chiar dacă acest lucru prespune investirea unor bani publici. Vă promit că o să vin personal acolo să stăm de vorbă la faţa locului”, a spus primarul Mircea Hava ieri.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea