Proiectul privind alegerea viceprimarului municipiului Alba Iulia va fi retras de pe ordinea de zi. Cine vor fi noii consilieri locali

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia
Proiectul privind alegerea viceprimarului municipiului Alba Iulia va fi retras de pe ordinea de zi. Cine vor fi noii consilieri locali

Unul dintre proiectele de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare de marți este alegerea viceprimarului municipiului Alba Iulia ca urmare a faptului că Gabriel Pleșa a „divorțat” de PNL, și-a dat demisia și a trecut la USR.

Contactat de Ziarul Unirea, Paul Voicu, viceprimarul cu atribuții de primar a declarat că: „proiectul privind alegerea viceprimarului va fi retras de pe ordinea de zi a ședinței extraordinare din data 18 februarie 2020, întrucât PNL nu a stabilit în mod clar un candidat”.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Cel mai probabil proiectul privind alegerea viceprimarului va fi repus pe ordinea de zi în 28 februarie anul curent.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Între vechiul PNL și vechiul PDL a existat un protocol potrivit căruia fiecare dintre cele 2 partide are un loc de viceprimar. În acest caz după plecarea lui Pleșa, postul de viceprimar ar fi revenit lui Gabriel Lupea, singurul consilier din vechiul PNL care a rămas în consiliul local sau eventual lui Rareș Buglea, care ar urma să intre consilier după demisiile lui Pleșa și Emil Popescu. Potrivit președintelui PNL Alba Iulia, Paul Voicu, protocolul respectiv nu mai este în vigoare, între timp realizându-se unificarea celor 2 partide, PNL putând propune orice viceprimar, indiferent dacă provine din vechiul PNL sau PDL.

În ce privește consiierii locali care vor lua locul lui Emil Popescu și Gabriel Plesa, următorii pe listă sunt Rareș Buglea și Monica Onețiu. Rareș Buglea potrivit surselor noastre, încă nu și-a manifestat opțiunea pentru a-și prelua mandatul de consilier, iar Monica Onețiu s-ar afla în stare de incompatibilitate, următorul pe listă fiind Marius Presecan.

Alexandru FURDUI

Must de Jidvei