Proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari depus azi în Parlament. Între semnatari și doi aleși din Alba

Parlamentul și parlamentarul român reprezintă instituția și respectiv funcția care au înregistrat în utimii ani cea mai vizibilă devalorizare la nvelul precepției publice.

Iar tendința continuă! Cazurile de corupție și de protejare a corupților au făcut din Parlament principala “pată neagră” în ultimul raport MCV pe Justiție, iar huzurul pe bani publici asociat cu funcția de parlamantar se conturează tot mai clar de cazurile prezentate frecvent prin mass media.

ELIT

Unul dintre proiectele de lege controversate, cel privind pensiile speciale pentru parlamentari, a fost depus astăzi în Parlament, după ce inițiatorii au strâns 256 de semnături pentru susținerea lui atât din zona majorității guvernamentale, cât și de la opoziție.

Lista cu parlamentarii care au semnat pentru acest proeict de lege a fost publicată joi în paginile online ale principalelor cotidiene naționale.

Mihail David - 2020

Documentul poartă semnărurile și a doi reprezentanți ai electoratului din județul Alba, deputații Călin Potor și Ioan Dîrzu.

Potrivit proiectului de lege, “indemnizația de parlamentar se cumulează cu orice tip de pensie stabilită în sistemul public de pensii sau în alt sistem de pensii neintegrat sistemului public, precum și cu orice alte venituri realizate. Indemnizația este supusă impozitului pe venit și contribuției de asigurări sociale de sănătate și se suportă din bugetul de stat”.

Conform calculelor inițiatorilor, un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizație specială de 4.000 de lei, iar unul care a avut un singur mandat va primi 1.500 de lei.

B.P.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

14 Comentarii

Akatarawa 16 aprilie 2015 at 20:44

Voi nu aveti rusine si nici bun simt.Nu va e rusine,Tineti veteranii de razboi cu o pensie de 320lei,iar in Croatia un veteran are 3500euro +2000euro indemnizatie.Cita nesimtire aveti in voi.Indiferent de partid ati votat ac. lege si cu 2 mini,IN ac. caz v-ati luat in brate cu opozitia,nimeni n-a fost contra.

gadea si ciutacu 16 aprilie 2015 at 22:29

depinde la ce razboi te referi…daca e vb de razboaiele de dupa 90, poate primesc atat pt …crime de razboi si genocid..ce au facut sarbii, au facut si croatii. asta arata ce inseamna un conglomerat de popoare reunite artificial intr-un singur stat cand scapa de sub un control strict/dictatura. siria, irak, libia, sunt cele mai recente exemple.

dolfi 16 aprilie 2015 at 21:17

si romanii natie de mamaligi tac si inghit „cum o vrea Dumnezeu”. „Sa vina cineva sa faca ceva!”
Gunoaiele astea ce fura de 26 de ani trebuiau puse in lanturi impreuna cu rudele lor pana la gradul 4 si duse la impadurit, facut de autostrazi, hidrocentrale si adunat gunoiul din orase… Cand colo sunt bine mersi „sefi”!

gadea si ciutacu 16 aprilie 2015 at 22:24

stai linistit ca romanii nu fac nimic..asteapta kilul de faina si litrul de malai si voteaza aceiasi hoti care ii fura de la revolutie incoace. la noi, spiritul civic e zero barat. toti sunt obisnuiti sa traiasca din salarii de mizerie, sa taca si sa inghita in vreme ce mafia politica se imbogateste pe spinarea fraierilor care le dau votul.

Așa zis-a Burebista 16 aprilie 2015 at 22:53

Cei doi nerușinați din Alba trebuie puși la muncă în folosul societății până la sfârșitul vieții lor ca să vadă cum se spală rușinea făcută de obrazul lor gros! La mătură cu voi limbricilor!

Așa zis-a Burebista 16 aprilie 2015 at 23:03

De ce mi se cenzurează comentariul?

poli-tikia 17 aprilie 2015 at 9:40

doar nu crezut-ati ca s-au facut politruci de dragul tarii si-al norodului ( dupa cum voteaza-narodului)- s-au facut pentru capatuiala, de aia unii si ”migreaza” de la un partid la altul doar ca sa apuce la un rest de ciot de ciolan

ilie de la fosta uzina 17 aprilie 2015 at 10:05

io nu cred ca darzu a semnat asa ceva.
nu cred frate.
cred ca mafia basista e la mijloc.
darzu e neam de neam de roman.
si potor n-ar face asa ceva.el e un om integru.
jos basescu.
traisca psd si maretele lor relaizari. trasiaca miile de kilometri de autostrada, milioanele de locuri de munca,scoliile, spitalele, etc.
jos basescu.
jos boc, udrea etc.
luptam alaturi de psd.nu ne lasam pana nu ajungem grecii europei.

@ ilie 17 aprilie 2015 at 10:49

Ce domne, niciun „jos băsescu” ! Dimpotrivă – sus băsescu ! Păi nu dumnealui e cel care gospodăreşte riguros bugetul ţării ? Nu dumnealui a ocupat peste o sută de zile Vila Lac doar ca să nu consume curent în plus la Palatul Scroviţea ? Nu d-lui şi-a cumpărat vilă în Mihăileanu, aproape pe nimic, doar ca să nu cheltuiască din bugetul statului ? Nu din aceleaşi motive, adică de dragul bugetului statului, terfeleşte acum Justiţia doar doar o eliberează pe Udrea din arest ca să nu mai cheltuiască statul cu becul din celulă, apa de la budă, turtoiul şi celelalte ? Şi cîte altele …
Deci @ ilie, să nu te mai aud cu „jos băsescu”, bine ? Sus Băsescu ! Sau Băsescu forevăr ! Clar ?

ilie de la uzina 18 aprilie 2015 at 13:58

pentru mine e clar.preferi sa voteze psd pensii speciale, sa nu faca nimic 4 ani pentru tara, dar esti deranjat de locuinta lui basescu.
stii ca guvernul boc a dat atrii 650 km de autostrada? nu stii si nici nu te intereseaza, pentru ca sigur lucri la stat si te doare drept in dosul lui gadea de pib-ul tarii.
cred ca este clar si pentru tine ca justitia este terfelita de toti politicienii, basescu e ultimul venit in aceasta gasca.

AOTEAROA 17 aprilie 2015 at 19:37

Fie-va mila de tara ast si renuntati la a o mai fura.Nu e momentul ptr. a vota. aceasta lege..Adunati-va si cadeti la acord cu privire la un plan de guvernare pe termen lung.GUVERNATI ODATA FARA CERTURI .VOTATI IMPREUNA PTR. TARA ASA CUM ATI VOTAT PTR AC. LEGE NERUSINATA A IMBECILILOR.[Aici si opozitia a votat cu 2 miini]Evitati televiziunile ,ca nu faceti alt ceva decit sa va etalati incultura[in vorbire si gindire]La ce bun arestati la domiciliu sau cu suspendare daca nu recuperati averile furate???De ce nu vreti sa amenajati fostele UM. si sa faceti puscari ptr.cei condamnatila sub 5 ani,pe care sa-i scoateti si la munci,ptr. a ajuta tara???Macar ptr. a acoperi cheltuielile facute de ei in detentie[masa+cazare]

Cetatean 17 aprilie 2015 at 20:17

nesatuii.. mizerii umane…

Pilu 17 aprilie 2015 at 21:40

Cum sa nu se remarce si Alba prin votul acestor trantori ?.Mari prosti au fost cei ce i-au ales ! Acum din prostia unora trebuie sa-i platim ca pe niste superdestepti. Ce-a putut face securitatea asta din Romania !

alo melitia 18 aprilie 2015 at 12:39

o sa vina din nou potorina in campanie sa ne spuna cat a fost el de viteaz legiferarea celor necesare romanilor si ce fapte de vitejie si eroism a facut cat a fost sparlamentar- un scuipat intre dinti merita traseistul si vrea si pensie speciala pentru nesimtire

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...