Rămâi conectat

Cultură Educație

Proiectul JOBS pregăteşte elevii din anii terminali pentru alegerea viitoare meserii. Termen limită de înscriere – 5 mai

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul JOBS pregătește elevii din ultimii ani de învățământ gimnazial (clasele a VII-a și a VIII-a) și din primii ani de învățământ profesional și tehnic (clasele a IX-a și a X-a) pentru dobândirea competențelor necesare dezvoltării lor personale și tranziției de la școală la viața activă. În cadrul proiectului sunt introduse noi metode de învăţare centrată pe elev şi noi conţinuturi prin materiale de lucru pentru elevi şi suport metodologic pentru profesori.

Activităţile cu elevii sunt implementate la diverse discipline, în funcţie de tematică. Un element cheie este oferirea de oportunități elevilor de întra în contact cu realitățile pieței muncii prin vizite de explorare în firme, instituții publice și alte organizații. Termenul limită pentru depunerea candidaturilor de către şcoli este 5 mai 2014, iar formularul de aplicaţie poate fi downloadat de pe site-ul IŞJ Alba.

Proiectul JOBS este un proiect al Centrului Internațional de Proiecte în Educație al Universității Pedagogice din Zürich – Elveția, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, Centrul Național pentru Dezvoltarea Învățământului Profesional și Tehnic și Universitatea din București.

Proiectul JOBS a debutat în faza pilot în județul Brașov, unde în prezent se derulează cu succes în 18 unități școlare (9 școli gimnaziale și 9 colegii tehnice/licee tehnologice). În anul școlar 2014-2015 proiectul se extinde prin cuprinderea unui număr de 42 noi unități din regiunea Centru, iar pentru viitor este vizată extinderea gradual la nivel naţional.

Conform criteriilor de eligibilitate şi selecţie ataşate, sunt eligibile următoarele categorii de şcoli: unităţi școlare care au de învăţământ gimnazial în planul de școlarizare 2014-2015, unităţi de învăţământ profesional și tehnic care au învățământ liceal tehnologic /învățământ profesional în planul de școlarizare 2014-2015.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea