Rămâi conectat

Actualitate

Proiectul ”Jandarmeria și școala”: Astăzi 200 de elevi se întâlnesc cu jandarmii din Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

La Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia se desfășoară astăzi prim întâlnire din seria celor programate în cadrul proiectului ”Jandarmii și școala”. Vor participa 200 de elevi și cadre didactice de la Școlile Gimnaziale ”Vasile Goldiș” și ”Avram Iancu”.

Potrivit unui protocol de colaborare încheiat de Jandarmeria Alba cu Instituţia Prefectului – judeţul Alba şi cu Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia – în beneficiul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba –  în zilele de 1,2 şi 5 aprilie, sub egida “ Jandarmeria și școala”, vor fi organizate activităţi informativ – educative care vor viza sprijinirea elevilor şi a profesorilor în prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi în menţinerea unui climat de ordine şi linişte socială necesar desfăşurării în bune condiţii a procesului de învăţământ.

Potrivit estimării iniţiale, la aceste activităţi vor participa aproximativ 600 de elevi de gimnaziu şi liceu care vor avea şi ocazia să cunoască şi să atingă echipamentul şi armamentul din dotarea jandarmilor. Totodată, în 4 aprilie reprezentanţi ai instituţiei vor fi prezenţi la Şcoala Gimnazială “Iuliu Maniu” din localitatea Vinţu de Jos pentru a instrui elevii şi personalul didactic în vederea  recunoaşterii faptelor antisociale şi asupra modului de sesizare a acestora celor în drept, a-i informa cu privire la cele mai frecvente fapte de natură contravenţională şi penală întâlnite în şcoală şi referitor la modul în care pot fi traşi la răspundere din punct de vedere contravenţional şi penal, chiar dacă sunt minori.

Foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi vremea până în 26 august 2024: Un nou val de căldură în România, cu temperaturi de peste 35 de grade şi disconfort termic. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum va fi vremea până în 26 august 2024: Un nou val de căldură în România, cu temperaturi de peste 35 de grade şi disconfort termic. Prognoza meteo de la ANM, pentru următoarele patru săptămâni Meteorologii ANM au emis vineri, 26 iulie, prognoza meteo pentru intervalul 29 iulie – 26 august 2024. Potrivit specialiștilor, la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea