Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Proiectul Cinematograf antidiscriminare demarat la Roşia Montana promovează activităţile şi iniţiativele tinerilor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tineret in actiuneÎn perioada 24 iunie – 22 septembrie va avea loc proiectul „Cinematograf antidiscriminare” în cadrul programului „Tineret în acţiune” în care se promovează tinerii în acţiune, iniţiativele tinerilor şi creşterea nivelului de implicare a tinerilor. Proiectul urmăreşte să dezvolte şi să promoveze toleranţa între tineri, în special pentru a consolida coeziunea socială în Uniunea Europeană şi are următoarele obiective: promovarea comportamentelor antidiscriminatorii în rândul membrilor comunităţii Roşia Montană, stimularea creşterii nivelului de implicare a tinerilor în viaţa comunităţii, promovarea incluziunii sociale a tinerilor de etnie romă în societate, indiferent de statutul lor, dezvoltarea de competenţe antreprenoriale în rândul a şapte tineri din Roşia Montană,  participanţi la proiect.

În cele 3 luni de proiect, grupul doreşte să ofere comunităţii programe de calitate de petrecere a timpului liber, informaţii pe tema antidiscriminării, proiecţii de film şi promovarea educaţiei nonformale. Activităţile se vor desfăşura în comuna Roşia Montană, satele Cărpiniş, Roşia Montană şi Gura Roşiei.

Competenţele care pot fi dobândite de participanţi sunt civice, sociale şi de antreprenoriat, proiectul sprijinind prevenirea şi combaterea prejudecatei şi a tuturor atitudinilor ce conduc către excludere şi reflectă un subiect de preocupare comun pentru societatea europeană, precum rasismul, xenophobia, antisemitismul, violenţa sau consumul de droguri.

Proiectul este finanțat prin programul „Tineret în Acțiune”, program al Uniunii Europene care susține activitățile de învățare nonformală pentru tineri, prin finanțarea de proiecte. Programul finanțat de Comisia Europeană, vizează promovarea cetățeniei active în rândul tinerilor, dezvoltarea sentimentelor de solidaritate și toleranță, sprijinirea înțelegerii reciproce între tinerii din diferite țări, promovarea cooperării europene și contribuția la îmbunătățirea calității sistemelor de susținere a activității de tineret.

La proiect participă Marina Stanciu – coordonator proiect/ reprezentant grup, Cosmin Catana – îndrumător, Mihaela Bar, Larisa Berindiu, Bianca Boia, Ioan Bara, Manuela Ciura şi Valentin Gligor – membrii proiectului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea