Rămâi conectat

Ştirea zilei

Proiecte educaţionale interesante la „Transilvania Fest” de la Blaj

Publicat

în

Festivalul itinerant de cultură şi gastronomie „Transilvania Fest”, ce va fi găzduit în perioada 29 – 31 iulie, la Blaj, continuă seria microproiectelor pe teme de educaţie. Prin partenerii săi, Oxford Brookes University, British Council, Reper 21 si Allberry, „Transilvania Fest” aduce informaţii esenţiale profesorilor, organizaţiilor non-profit, micilor producători, dar şi altor reprezentanţi ai comunităţii din judeţul Alba pentru viitoarele lor activităţi.
Programul de internship 2011, dezvoltat împreună cu Asociaţia „Transilvania Fest”, le oferă studenţilor Oxford Brookes nu doar posibilitatea de a-şi exersa şi dezvolta abilităţile şi cunoştinţele dobândite la universitate, ci şi şansa de a ajuta în mod practic la dezvoltarea turistică a zonelor în care lucrează. Anul acesta proiectele celor 3 studenţi sunt: un studiu privind gastronomia în Transilvania, un studiu privind dezvoltarea de oportunităţi turistice în Blaj şi un studiu privind managementul dezvoltării sustenabile a evenimentelor.
Structura proiectului „Pentru o educaţie mai bună”, propus de British Council Romania, a fost stabilită în concordanţă cu nevoile locale, conţinutul educaţional urmărind să ofere sprijin metodologic cadrelor didactice pentru a introduce abordări noi, alternative, în procesul de învăţământ, tematica preponderentă fiind axată pe predarea limbii engleze. Seminarul „Programare neuro-lingvistică pentru profesori” se adresează profesorilor interesaţi de dezvoltarea personală, exersarea şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare interpersonale. Aceştia vor fi implicaţi în activităţi practice ce pot fi preluate şi utilizate în procesul de predare. Seminarul „Pregătirea elevilor pentru examenul IELTS (International English Language Testing System)” este centrat pe metodica predării celor 4 deprinderi din perspectiva cerinţelor examenului. Profesorii se vor familiariza cu formatul examenului şi vor discuta tehnici care vor duce la îmbunătăţirea performanţelor elevilor.
Seminarul „Societal” aduce participanţilor din sectorul non-profit o mai bună înţelegere a provocărilor şi oportunităţilor legate de organizarea de evenimente. Metoda propusă prezintă soluţii de management responsabil pentru aspecte precum creşterea eficienţei economice a evenimentului, valorificarea deşeurilor şi reducerea generării lor sau mobilizarea resurselor sociale, economice şi culturale locale.
„Allberry Artisan” este un program românesc de susţinere a meşteşugarilor care câştigă sau vor să câştige o mare parte a veniturilor curente din meşteşugul practicat. Printre obiectivele programului se regăsesc dezvoltarea unei platforme de vânzare online pentru meşteşugarii înscrişi în program, asigurarea oportunităţilor de vânzare directă la târguri de profil din ţară sau dezvoltarea şi promovarea unor meşteşuguri la cele mai bune standarde de producţie. În cadrul festivalului, „Allberry” va desfăşura un „atelier de meşterit bani” dedicat micilor producători expozanţi care câştigă parţial sau total veniturile din exploatarea muncii de meşteşugar, care pot produce la comandă un anumit număr cerut de piese similare şi ale căror produse dau dovadă de un înalt grad de creativitate, inovativitate sau finisaj.
„Transilvania Fest 2011” se va desfăşura în perioada 29 – 31 iulie pe Câmpia Libertăţii din Blaj, sub înaltul patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României şi înaltul patronaj internaţional al Alteţei Sale Regale Prinţul Charles de Wales, având ca parteneri Primăria şi Consiliul Local Blaj, Consiliul Judeţean Alba, StratusMob, Tenaris şi Fundaţia Caritabilă a Familiei Raţiu Londra.
Robert GHERGU

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| INCENDIU la o mașină în Blaj: Intervin pompierii cu o autospecială

Publicat

în

FOTO| INCENDIU la o mașină în Blaj: Intervin pompierii cu o autospecială

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de vineri, 30 iulie, la un autoturism din Municipiul Blaj.

Din primele informații, Garda de Intervenție Blaj acționează pentru lichidarea unui incediu la un autoturism, care se manifesta fără flacără și fără probleme deosebite.

Electrica Furnizare Discount

Autoturismul se afla staționat în parcarea unui supermarket din municipiu.

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE VIDEO| Incendiu de vegetație la Ampoița: Intervine Detașamentul de Pompieri din Alba Iulia pentru lichidarea flăcărilor

Publicat

în

Un incendiu a izbucnit  în cursul zilei de vineri, 30 iulie, în localitatea Ampoița din județul Alba.

Din primele informații, Detașamentul de Pompieri din Alba Iulia intervine pentru lichidarea incendiului.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, ar fi vorba despre un incendiu de vegetație.

UPDATE: Incendiul a fost localizat, iar pompierii lucrează pentru lichidarea ultimelor focare rămase. Litiera pădurii de foioase a ars pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați.

În cadrul intervenției au fost alocate trei autospeciale pentru stingere cu apă și spumă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Admitere în magistratură 2021-2022. Taxa, numărul de locuri de la INM și calendarul examenelor

Publicat

în

Admitere în magistratură 2021-2022. Taxa, numărul de locuri de la INM și calendarul examenelor

Organizarea concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, la București, în perioada 30 iulie 2021 – 5 aprilie 2022, a fost hotărât, în unanimitate, de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturiim arată caledarul pentru desfășurarea concursului propus de Institutul Naţional al Magistraturii.

De asemenea, Plenul CSM a hotărât scoaterea la concurs a 300 de locuri de auditori de justiţie (175 judecători şi 125 procurori), a câte unui post de personal de specialiate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor pentru fiecare din instituţiile: Institutul Naţional al Magistraturii, Inspecţia Judiciară, a 4 posturi în cadrul Ministerului Justiţiei (din care un post în Ministerul Justiţiei; un post în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate; un post în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie; un post în cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune), un post în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, un post în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din schema Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Electrica Furnizare Discount
Taxa de înscriere la concursul de admitere la INM este în cuantum de 1.400 de lei

De asemenea, Plenul CSM a desemnat preşedintele şi vicepreşedinţii comisiei de organizare a concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, precum şi membrii acestei comisii. Totodată, Plenul CSM a hotărât, în unanimitate, organizarea concursului de admitere în magistratură, la Bucureşti, în perioada iulie 2021-martie 2022, conform calendarului propus de Institutul Naţional al Magistraturii.

Instituţia a aprobat numărul şi posturile de judecător care urmează a fi scoase la concursul de admitere în magistratură (75 de posturi), numărul şi posturile de judecător în privinţa cărora se poate dispune suplimentarea în condiţiile art.3 alin.3 din Regulament (23 de posturi), numărul şi posturile de procuror care urmează a fi scoase la concursul de admitere în magistratură (50 de posturi), numărul şi posturile de procuror în privinţa cărora se poate dispune suplimentarea în condiţiile art.3 alin.3 din Regulament (10 posturi).

Sursa: observatornews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare