Rămâi conectat

Ştirea zilei

Proiecte educaţionale interesante la „Transilvania Fest” de la Blaj

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul itinerant de cultură şi gastronomie „Transilvania Fest”, ce va fi găzduit în perioada 29 – 31 iulie, la Blaj, continuă seria microproiectelor pe teme de educaţie. Prin partenerii săi, Oxford Brookes University, British Council, Reper 21 si Allberry, „Transilvania Fest” aduce informaţii esenţiale profesorilor, organizaţiilor non-profit, micilor producători, dar şi altor reprezentanţi ai comunităţii din judeţul Alba pentru viitoarele lor activităţi.
Programul de internship 2011, dezvoltat împreună cu Asociaţia „Transilvania Fest”, le oferă studenţilor Oxford Brookes nu doar posibilitatea de a-şi exersa şi dezvolta abilităţile şi cunoştinţele dobândite la universitate, ci şi şansa de a ajuta în mod practic la dezvoltarea turistică a zonelor în care lucrează. Anul acesta proiectele celor 3 studenţi sunt: un studiu privind gastronomia în Transilvania, un studiu privind dezvoltarea de oportunităţi turistice în Blaj şi un studiu privind managementul dezvoltării sustenabile a evenimentelor.
Structura proiectului „Pentru o educaţie mai bună”, propus de British Council Romania, a fost stabilită în concordanţă cu nevoile locale, conţinutul educaţional urmărind să ofere sprijin metodologic cadrelor didactice pentru a introduce abordări noi, alternative, în procesul de învăţământ, tematica preponderentă fiind axată pe predarea limbii engleze. Seminarul „Programare neuro-lingvistică pentru profesori” se adresează profesorilor interesaţi de dezvoltarea personală, exersarea şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare interpersonale. Aceştia vor fi implicaţi în activităţi practice ce pot fi preluate şi utilizate în procesul de predare. Seminarul „Pregătirea elevilor pentru examenul IELTS (International English Language Testing System)” este centrat pe metodica predării celor 4 deprinderi din perspectiva cerinţelor examenului. Profesorii se vor familiariza cu formatul examenului şi vor discuta tehnici care vor duce la îmbunătăţirea performanţelor elevilor.
Seminarul „Societal” aduce participanţilor din sectorul non-profit o mai bună înţelegere a provocărilor şi oportunităţilor legate de organizarea de evenimente. Metoda propusă prezintă soluţii de management responsabil pentru aspecte precum creşterea eficienţei economice a evenimentului, valorificarea deşeurilor şi reducerea generării lor sau mobilizarea resurselor sociale, economice şi culturale locale.
„Allberry Artisan” este un program românesc de susţinere a meşteşugarilor care câştigă sau vor să câştige o mare parte a veniturilor curente din meşteşugul practicat. Printre obiectivele programului se regăsesc dezvoltarea unei platforme de vânzare online pentru meşteşugarii înscrişi în program, asigurarea oportunităţilor de vânzare directă la târguri de profil din ţară sau dezvoltarea şi promovarea unor meşteşuguri la cele mai bune standarde de producţie. În cadrul festivalului, „Allberry” va desfăşura un „atelier de meşterit bani” dedicat micilor producători expozanţi care câştigă parţial sau total veniturile din exploatarea muncii de meşteşugar, care pot produce la comandă un anumit număr cerut de piese similare şi ale căror produse dau dovadă de un înalt grad de creativitate, inovativitate sau finisaj.
„Transilvania Fest 2011” se va desfăşura în perioada 29 – 31 iulie pe Câmpia Libertăţii din Blaj, sub înaltul patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României şi înaltul patronaj internaţional al Alteţei Sale Regale Prinţul Charles de Wales, având ca parteneri Primăria şi Consiliul Local Blaj, Consiliul Judeţean Alba, StratusMob, Tenaris şi Fundaţia Caritabilă a Familiei Raţiu Londra.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea