Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Proiecte de viitor la Cugir: Mobilitate urbană, modernizarea unor secții ale Spitalului și reabilitarea cetății dacice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul orașului Cugir, Adrian Teban, a declarat că pentru anul 2021, bugetul orașului va fi cu până la 30 de procente mai mare ca anul trecut datorită infuziei de fonduri europene. Invitat la Radio Unirea FM, acesta a anunțat mai multe proiecte care vor fi implementate în viitor, în Cugir.

„Principala noastră provocare este să dezvoltăm mobilitatea urbană, adică să ieșim din cadrul Cugirului și să ne extindem cu transportul public către localitățile limitrofe și ne gândim aici la Șibot, Săliște, Blandiana. Este o idee și includerea stațiunii de schi Șureanu în acest plan de mobilitate urbană.

Am solicitat preluarea drumului de la Râul Mare de la Romsilva. Consider că un turism decent nu se poate face fără drumuri de acces, modernizate și asfaltate, iar ce avem acum acolo este o improvizație pentru că folosim niște drumuri forestiere și ați văzut ce probleme sunt când sunt ninsori.

O altă dorință este să reabilităm secția de infecțioase și alte secții ale Spitalului Oreșenesc care nu au fost prinse pe vechile programe.

Ne dorim să reabilităm cetatea dacică, pentru că, capacitatea unui oraș de a-și reveni din situații de criză depinde de profilul lui, iar orașul Cugir este un oraș monoindustrial.

De aceea ne dorim să dezvoltăm și alte sectoare economice și industriale pe lângă industria de apărare, care este de tradiție. Ne gândim că o zonă care să favorizeze firmele care lucrează în economia circulară a fi o oportunitate pentru noi și pregătim proiecte în acest sens.

Principala noastră oportunitate pentru noi este cofinanțarea celor 16 proiecte pe fonduri europene, iar a doua este pregătirea acelor proiecte, adică clarificarea situației juridice a clădirilor și pregătirea documentației tehnice pentru proiectele care vor intra pe viitorul PNRR sau pe fondurile de coeziune prin ADR-uri.

Ceea ce vă pot spune este că bugetul va fi mai mare cu 20-30% mai mare decât cel de anul trecut tocmai datorită acestor fonduri europene care vor intra în bugetul orașului în următorii 2-3 ani”, a declarat primarul orașului Cugir, Adrian Teban la Radio Unirea FM.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanțe remarcabile ale elevilor de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia: Șapte premii la etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice – Greaca Veche, Latină La etapa națională a Olimpiadei de Limbi clasice: Greacă Veche, Latină, desfășurată în perioada 25 – 28 aprilie a.c., la Timișoara, cei nouă elevi ai Seminarului Teologic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea