Rămâi conectat

Politică Administrație

PROIECT: VALOAREA burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social pentru elevii din Alba Iulia, în anul școlar 2016 – 2017, pe Ordinea de zi a Consiliului local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia, din 31 mai a.c., se află proiectul de hotărâre privind aprobarea cuantumului și numărului burselor care se acordă elevilor din municipiu, începând cu anul școlar 2016-2017.

consiliul local Alba Iulia02Potrivit documentului administrativ, propunerile sunt următoarele:

– acordarea burselor de performanţă, începând cu anul şcolar 2016-2017, tuturor elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiul Alba Iulia care se încadrează în prevederile art. 6 lit. a, b şi c din Ordinul nr. 5576/2011, în cuantum de 120 lei/elev/lună.

– acordarea burselor de merit, începând cu anul şcolar 2016- 2017, elevilor din clasele V-VIII care au obţinut media generală 10 în anul şcolar anterior, respectiv, în primul semestru al anului şcolar pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial, în cuantum de 100 lei/elev/lună.

– acordarea burselor de merit, începând cu anul şcolar 2016-2017 semestrul al II-lea, pentru clasa a IX-a, cursuri de zi, elevilor cu media în semestrul I de minim 9,90, în cuantum de 120 lei/elev/lună.

– acordarea burselor de merit, începând cu anul şcolar 2016-2017 pentru clasele X-XII, cursuri de zi, elevilor care au obţinut media minim 9,90 în aul şcolar anterior, în cuantum de 120 lei/elev/lună.

– acordarea burselor de merit, începând cu anul şcolar 2016-2017 elevilor din clasele V-XII, cursuri de zi, care au obţinut locurile I, II sau III la etape judeţene ale olimpiadelor organizate de MENCȘ, în cuantum de 100 lei/elev/lună.

Plata burselor de performanţă sau a burselor de merit se va efectua de către unităţile de învăţământ în cadrul cărora elevii iși desfăşurau studiile în momentul obţinerii performanţei.

– acordarea burselor de studiu în cuantum de 85 lei/elev/lună, începând cu anul şcolar 2016-2017, elevilor din clasele V-VIII care au media generală de minim 9,50 în semestrul anterior celui în care se acordă bursa și se încadrează prevederilor art. 9 din Ordinul nr. 5576/2011, dar nu mai mult de 5% din numărul de elevi ai unităţii de învăţământ.

– acordarea burselor de studiu, în cuantum de 85 lei/elev/lună începând cu anul şcolar 2016-2017, elevilor din clasele IX-XII, cursuri de zi, care au obținut media generală de minim 9 în semestrul anterior celui în care se acordă bursa și se încadrează prevederilor art. 9 din Ordinul nr. 5576/2011, dar nu mai mult de 5% din numărul de elevi ai unităţii de învăţământ.

– acordarea burselor de ajutor social, în cuantum de 85 lei/elev/lună, începând cu anul şcolar 2016-2017, elevilor care se încadrează prevederilor art. 13, lit. a din Ordinul nr, 5576/2011.

Potrivit raportului de specialitate ce însoțește proiectul, conform legii, bursele se acordă din bugetele locale ale autorităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar, banii se alocă din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat iar numărul lor se stabilește anual, prin hotărâre a Conailiului local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea