PROIECT: Transportul rutier județean de călători, posibil și cu firme private

Un proiect de hotărâre prin care se vrea ca operatorii economici privați să transporte călători pe căile județene, așa cum este posibil, la acest moment, și în transportul interjudețean, a fost postat în dezbatere publică pe pagina Ministerului Dezvoltării, urmând să fie aprobat ulterior în ședința de guvern.

Prin proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului se propune eliminarea transportului rutier judeţean de călători din sfera serviciilor publice, situaţie în care acesta se desfăşoară în regim comercial, cu respectarea Ordonanţei Guvernului nr. 27/2011 privind transporturile rutiere, cu modificările şi completările ulterioare, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Până la data de 2 decembrie 2019, Consiliile judeţene au obligaţia să încheie contracte de servicii publice de transport călători, însă, pentru evitarea concurenţei neloiale între cursele regulate speciale şi serviciile publice, este necesar ca autorităţile administraţiei publice locale să aprobe locurile de îmbarcare.

Așadar, operatorii economici vor avea nevoie de licență de autorizare și apoi să respecte traseele și punctele de îmbarcare stabilite de autorități. Proiectul nu prevede ca biletele de călătorie să se încadreze într-o anumită sumă.

Sursa: legestart.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...