Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Proiect: Taxă de 6,8 lei pe zi pentru ADOPȚIA LA DISTANȚĂ a unui câine din adăpostul public de la Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

caini adapost 26 iunie038Pe Ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia, convocată pentru data de 28 noiembrie, se află proiectul de hotărâre privind aprobarea cuantumului taxei pentru revendicarea/ adopția la distanță a câinilor fără stăpân din adăpostul public al municipiului Alba Iulia.

Taxa va fi de 6,8 lei/zi/câine și a fost calculată pe baza cheltuielilor de întreținere a unui câine în adăpost, respectiv: hrana – 2 lei/zi; vaccinuri și medicamente – 2 lei/zi; manopera (pentru tratamentul medical) – 1,80 de lei/zi; utilități – 1 leu/zi, ”rezultate din cheltuielile lunare efectuate în baza contractului de servicii încheiat între Primăria Alba Iulia și SC Martvet SRL (n.r. firma care gestionează adăpostul)”, după cum se arată în raportul de specialitate întocmit de Serviciul Administrarea Activităților Domeniului Public.

Dacă aleșii locali vor aproba proiectul de hotărâre, taxa va intra în vigoare, cel mai probabil, începând cu luna ianuarie 2015 și va fi plătită atât de proprietarii de câini care nu și-au supravegheat animalele iar acestea au ajuns pe stradă și apoi în adăpost, cât și de cei care doresc să salveze de la eutanasiere un câine fără stăpân și au nevoie de mai mult de 14 zile pentru a-i găsi o gazdă permanentă.

Menționăm că, potrivit legii, adopția definitivă rămâne gratuită iar toate cheltuielile privind sterilizarea, tratamentul medical după operație și microciparea câinilor vor fi suportate de administrația locală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea