PROIECT: Suplimentare a posturilor pentru asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav din Alba Iulia, în 2018

Paul Voicu - Primar 2020

Pe ordinea de zi a ședinței CL Alba Iulia din data de 20 decembrie se află un proiect de hotărâre ce prevede stabilirea numărului de posturi pentru asistenţii personali ai persoanelor cu handicap grav, pentru anul 2018.

Având în vedere creşterea numărului de solicitanţi, Direcţia de Asistenţă Socială propune, pentru anul viitor, un număr de 250 de posturi.

ELIT

”La începutul anului 2017 erau angajaţi 176 de asistenţi personali. Evoluţia numărului de asistenţi personali în cursul anului 2017 a fost următoarea: un număr de 55 de asistenţi personali au fost reangajaţi; un număr de 59 de persoane au fost angajate ca asistenţi personali noi; unui număr de 41 de asistenţi personali le-a încetat contractul individual de muncă. În luna decembrie 2017 numărul asistenţilor personali este de 196, dintre care unul are contractul individual de muncă suspendat. Primăria municipiului Alba Iulia nu dispune de asistenţi personali care să înlocuiască asistenţii personali titulari, pe perioada efectuării de către aceştia a concediului de odihnă şi nici de centru de tip respiro unde persoanele cu handicap grav ar putea fi găzduite în această perioadă. Din acest motiv în cursul anului 2017 persoanele cu handicap grav sau reprezentanţii legali ai acestora au beneficiat de indemnizaţia echivalentă cu salariul net al asistentului personal, când asistentul personal s-a aflat în concediu de odihnă”, se arată în raportul de specialitate care însoțește documentul administrativ.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...