Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Proiect pentru amplasarea unor cișmele în Municipiul Sebeș. Locațiile unde ar putea fi așezate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiect pentru amplasarea unor cișmele în Municipiul Sebeș. Locațiile unde ar putea fi așezate

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din Șebeș din data de 29 februarie, se află un proiect de hotărâre care prevede amplasarea a unui număr de 7 cișmele pe raza Municipiului Sebeș.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit proiectului, cele 7 cișmele urmează să fie amplasate în următoarele locații: parcul Arini, parcul din fața clădirii primăriei, parcul tineretului, autogara Sebeș, localitatea Rahău, localitatea Petrești și localitatea Lancrăm.

Acest proiect a fost propus pentru hidratarea și răcorirea în zilele călduroase de vară, dar și cu alte ocazii. Așa cum cadrele medicale atrag atenția, hidratrarea nu ține cont de sezon. Accesul la apă rece potabilă este o nevoie elementară, dată de nevoia de hidratare a organismului, la care se adaugă igiena mâinilor. Din această cauză se ajunge la necesitatea amplasării acestor cișmele stradale pe raza municipiului Sebeș spune inițiatorul proiectului, Dorel Aurelian Bogdan în referatul de aprobare.

Proiectul meu are avize negative pentru că din răspunsurile primite din partea Comisiilor de resort din cadrul Primăriei Sebeș nu ar exista o supraveghere video în acele zone în care am propus amplasarea cișmelelor și că nu sunt prevăzute sursele de finanțare.

În realitate, în toate zonele precum, Parcul Tineretului, Parcul Arini, în Parcul Primăriei și in Autogara Sebeș ar trebui să existe camere de supraveghere funcționale. În parcul Arini există un izvor care nu este funcțional, neîngrijit și nu are apă potabilă. Tinerii și nu numai, cetățenii de toate vârstele își petrec timpul liber sau fac mișcare de agrement și relaxare în parc și nu au o sursă principală cu apă potabilă. Iar pentru celelalte localități aparținătoare municipiului Sebeș: Petrești, Lancram și Rahău este vital să existe o cișmea publică.

În ceea ce privește sursa de finanțare precizez faptul că Bugetul Local a municipiului Sebeș a fost aprobat în 9 februarie 2024 iar proiectul a fost depus în 21 decembrie 2023 însă datorită răspunsurilor comisiilor care au fost transmise târziu doar în luna februarie după aprobarea bugetului pe 2024 acest proiect a fost amânat de pe o zi pe alta întârziindu-se soluționarea lui în mod favorabil,”a declarat Dorel Aurelian BOGDAN, inițiatorul proiectului de hotărâre.

Proiectul de hotărâre este inițiat de consilierul local Dorel Aurelian Bogdan, dar nu are toate avizele de specialitate și foarte probabil nu va fi aprobat de Consiliul Local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Bianca-Maria Grosu, performanță remarcabilă la olimpiada de limba spaniolă: Eleva din Sebeș, locul I la etapa națională Bianca-Maria Grosu, elevă a Colegiului Național ”Lucian Blaga” din Sebeș, a obținut  Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Spaniolă. Citește și: EDUARD PIȚU, elevul-minune din Alba Iulia, primul și singurul din județ care a reușit să obțină […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea