PROIECT: Orice sumă de bani mai mare de 1.000 de euro trimisă în România va trebui justificată prin documente

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Liberalul Florin Cîţu, preşedintele Comisiei economice din Senat, a precizat sâmbătă că la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB) există un proiect de lege care prevede că orice sumă de bani mai mare de 1.000 de euro trimisă în România va trebui justificată prin documente.

„În acest moment, la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor există un proiect de lege care te afectează direct pe tine. De acum încolo, dacă trimiţi bani în România, orice sumă peste 1.000 de euro trebuie justificată cu documente, de tine sau de cei care primesc bani. În caz contrar, Liviu Dragnea, gaşca lui din Teleorman şi instituţiile pe care le patronează îţi vor confisca aceşti bani. Sfatul meu este să fii foarte atent ce faci de acum încolo, cum trimiţi bani în ţară sau dacă mai trimiţi bani în ţară. Şi ai grijă, anunţĂ-i şi pe cei de acasă şi anunţă toţi românii, ca să ştie şi ei ce li se pregăteşte în ţară”, a anunţat Florin Cîţu pe contul său de Facebook.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Proiectul de lege de pe site-ul ONPCSB prevede, la art. 7 (5), că: „Pentru activitatea de remitere de bani, entităţile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 1.000 euro”.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Totodată, art. 7 alin (7) spune că persoanele fizice au la dispoziţie maximum trei zile lucrătoare de la momentul în care au efectuat tranzacţia să raporteze informaţii la Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor.

Astfel, proiectul spune că entităţile raportoare au obligaţia de a raporta către Oficiu tranzacţiile cu sume în numerar, în lei sau în valută, a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro. De asemenea, instituţiile de credit şi instituţiile financiare definite conform prezentei legi vor transmite rapoarte on-line privind transferurile externe în şi din conturi, în lei sau în valută, a caror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 10.000 euro, iar pentru activitatea de remitere de bani, entităţile raportoare transmit Oficiului rapoarte privind transferurile de fonduri a căror limită minimă reprezintă echivalentul în lei a 1.000 euro.

Proiectul de lege prevede şi răspunderea civilă, disciplinară, contravenţională, administrativă sau penală, în caz de nerespectare a prevederilor, iar pentru persoanele fizice se sancţioneză cu avertisment sau cu amendă cuprinsă între 25.000 şi 150.000 lei.

Sursa News.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

dolfi 15 aprilie 2018 at 15:28

ha ha ha… foarte bine… asa n-o sa mai trimita „capsunarii” bani in tara. O sa moara de foame votantii pomanagii c-o sa „traiasca” din pomenile electorale!

Dar sumele mai mari de 1000 de euro care sunt trimise DIN ROMANIA AFARA nu trebuie justificate? NU c-altfel nu puteti voi transfera furaciunile in paradisurile fiscale!

Asa concetateni, picioarele un pic mai departate si fundu mai sus ca sa va penetreze hotii si mai adanc, fara lubrifiant…

Comentariile sunt oprite