Proiect: Obiectivele arhitecturale din Cetatea Alba Carolina vor fi puse în valoare printr-un sistem de iluminat dinamic. Investiția este estimată la aproximativ 1,7 milioane de euro

Paul Voicu - Primar 2020

În ședința CL Alba Iulia de astăzi va fi supus spre aprobare studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”Iluminat arhitectural dinamic Cetatea Alba Carolina”, lucrări cu o valoare estimată de 8.246.224 de lei, respectiv 1.772.620 de euro.

”În interiorul Cetății Alba Carolina sunt amplasate o serie de obiective arhitecturale, în care iluminatul arhitetcural nu este prezent decât în foarte mică măsură, aspectul nocturn nu reuşeşte să pună în valoare elementele arhitecturale ornamental-peisagistice și personalitatea oraşului. Realizarea unui iluminat arhitectural reprezintă profesional unul dintre criteriile de calitate ale civilizaţiei moderne, are rolul de a evidenția monumentele istorice și de artă, a construcţiilor reprezentative, a zonelor verzi, cât și crearea unui ambient corespunzător în orele fără lumină naturală”, se arată în expunerea de motive care însoțește proiectul de hotărâre.

ELIT

În cadrul documentaţiei tehnico-economice proiectantul propune amplasarea lămpilor la obiectivele:

– Obiectivul 1 Între Bastionul Mihail și Bastionul Trinitarieni – cuprinde accesul principal, piațeta, podul auto și podul de lemn.
– Obiectivul 2 Între Bastion Eugeniu și Bastionul Capistrano – cuprinde Poarta a III-a și podul de lemn
– Obiectivul 3 Între Bastionul Capistrano, Bastionul Mihail și Grădina Romană.
– Obiectivul 4 Între Bastionul Trinitarieni și Bastionul Stephan
– Obiectivul 5 Poarta I, poarta a II-a, Poarta a IV-a, Poarta a V-a, Poarta a VI-a, poarta a VII-a, podul de lemn de la cele 3 fortificaţii.

Mihail David - 2020

Finanţarea investiţiei se va face din bugetul local și din alte surse constituite conform legii iar durata de execuţie este de 3 luni.

FOTO: arhiva

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...