Proiect: Obiectivele arhitecturale din Cetatea Alba Carolina vor fi puse în valoare printr-un sistem de iluminat dinamic. Investiția este estimată la aproximativ 1,7 milioane de euro

În ședința CL Alba Iulia de astăzi va fi supus spre aprobare studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”Iluminat arhitectural dinamic Cetatea Alba Carolina”, lucrări cu o valoare estimată de 8.246.224 de lei, respectiv 1.772.620 de euro.

”În interiorul Cetății Alba Carolina sunt amplasate o serie de obiective arhitecturale, în care iluminatul arhitetcural nu este prezent decât în foarte mică măsură, aspectul nocturn nu reuşeşte să pună în valoare elementele arhitecturale ornamental-peisagistice și personalitatea oraşului. Realizarea unui iluminat arhitectural reprezintă profesional unul dintre criteriile de calitate ale civilizaţiei moderne, are rolul de a evidenția monumentele istorice și de artă, a construcţiilor reprezentative, a zonelor verzi, cât și crearea unui ambient corespunzător în orele fără lumină naturală”, se arată în expunerea de motive care însoțește proiectul de hotărâre.

INFORMARE COVID-19

În cadrul documentaţiei tehnico-economice proiectantul propune amplasarea lămpilor la obiectivele:

– Obiectivul 1 Între Bastionul Mihail și Bastionul Trinitarieni – cuprinde accesul principal, piațeta, podul auto și podul de lemn.
– Obiectivul 2 Între Bastion Eugeniu și Bastionul Capistrano – cuprinde Poarta a III-a și podul de lemn
– Obiectivul 3 Între Bastionul Capistrano, Bastionul Mihail și Grădina Romană.
– Obiectivul 4 Între Bastionul Trinitarieni și Bastionul Stephan
– Obiectivul 5 Poarta I, poarta a II-a, Poarta a IV-a, Poarta a V-a, Poarta a VI-a, poarta a VII-a, podul de lemn de la cele 3 fortificaţii.

Finanţarea investiţiei se va face din bugetul local și din alte surse constituite conform legii iar durata de execuţie este de 3 luni.

FOTO: arhiva

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...