Rămâi conectat

Actualitate

Proiect inițiat de Liviu Dragnea: TVA zero pentru livrarea de locuințe și publicitatea mass-media

Ziarul Unirea

Publicat

în

Liderul PSD, Liviu Dragnea a înregistrat, joi, la Parlament, proiectul care introduce TVA zero pentru livrarea de locuințe și servicii de publicitate prin mass-media, ceea ce va presupune că parlamentarii PSD și ALDE se vor mobiliza pentru a aproba rapid documentul. Măsurile au fost asumate în programul Guvernului PSD, cu aplicare din luna martie.

TVA zero va fi aplicată pentru livrarea locuințelor, inclusiv a terenului aferent, către persoane fizice, livrarea de clădiri care vor fi folosite drept cămine de bătrâni și de pensionari, precum și pentru case de copii, dar și pentru imobile ale primăriilor care vor fi închiriate subvenționat persoanelor cu venituri reduse.

Astăzi, TVA pentru clădiri utilizate în scopuri sociale este 5%.

TVA zero va fi aplicată și pentru servicii de difuzare de publicitate prin mass-media, pentru stimularea acestui domeniu. În prezent, cota de TVA în publicitate este cea standard, de 19%.

Proiectul nu include o dată de intrare în vigoare, dar în text se face referire la măsuri care să fie aplicabile din 1 martie, ceea ce presupune că parlamentarii PSD și ALDE se vor mobiliza pentru a adopta rapid proiectul avansat de liderul PSD.

Ultimul proiect de lege inițiat de liderul PSD a fost cel privind eliminarea a 102 de taxe, printre care taxa radio-tv și timbrul de mediu, proiect care a fost adoptat de Parlament în timp record de doar o săptămână.

Sursa: profit.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea