Rămâi conectat

Actualitate

PROIECT în dezbatere publică: Majorare salarială de 40% pentru poliţiştii care muncesc în timpul liber

Ziarul Unirea

Publicat

în

PROIECT în dezbatere publică: Majorare salarială de 40% pentru poliţiştii care muncesc în timpul liber

Un Ordin de ministru prin care poliţiştilor şi altor categorii de angajaţi din domeniul ordinii şi siguranţei publice să le fie majorat salariul cu 40% în cazul în care participă la intervenţii în zilele în care ar trebui să fie liberi a fost pus în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne.

„Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul Ordinului ministrului afacerilor interne privind condiţiile de acordare a majorării salariale pentru personalul Ministerului Afacerilor Interne planificat să asigure continuitatea îndeplinirii atribuţiilor specifice, în afara programului normal de lucru, de la domiciliu, precum şi activităţile pentru care se asigură continuitatea îndeplinirii atribuţiilor specifice. (…) Personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil din cadrul instituţiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, planificat să asigure continuitatea îndeplinirii atribuţiilor specifice, în afara programului normal de lucru, de la domiciliu, beneficiază pentru această perioadă de o majorare de 40% din salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie, acordată în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, se arată în proiectul supus dezbaterii publice.

Această majorare ar urma să fie determinată prin aplicarea unei formule ce presupune înmulţirea cu 40% a cunatumului soldei, şi totul se înmulţeşte apoi cu rezultatul împărţirii volumului timpului planificat la volumul timpului de lucru calendaristic.

„Majorarea = 40% x Cuantumul soldei x Volum de timp lunar planificat / Volum de timp lunar calendaristic”, este formula concepută pentru calcularea acestei majorări.

Pentru a se acorda această majorare, ar trebui îndeplinite, cumulativ, două condiţii. În primul rând, majorarea se acordă personalului MAI dacă există o planificare a personalului ce asigură continuitatea îndeplinirii atribuţiilor specifice. A doua obligaţie este aceea de a se asigurăa încadrarea în cheltuielile cu salariile aprobate prin bugetul fiecărui ordonator de credite.

„Majorarea se acordă personalului M.A.I. care asigură continuitatea îndeplinirii atribuţiilor specifice, în afara programului normal de lucru, de la domiciliu, pentru activităţile de intervenţie în mediul rural efectuate de personalul din cadrul secţiilor de poliţie rurală, poliţiilor comunale şi posturilor de poliţie comunală, la sesizările Sistemului Unic Naţional pentru Apeluri de Urgenţă şi alte evenimente semnalate când nu se poate asigura îndeplinirea atribuţiilor specifice în program de lucru în ture sau schimburi; cercetarea la faţa locului efectuată de către personalul M.A.I. din structurile de poliţie judiciară şi de criminalistică, când nu se poate asigura îndeplinirea atribuţiilor specifice în program de lucru în ture sau schimburi”, se explică în document.

Această majorare ar urma să se acorde lunar, în funcţie de numărul orelor în care s-a lucrat peste program.

„Plata se face pe baza centralizatorului lunar al numărului de ore aferent perioadei în care personalul M.A.I. a fost planificat în luna respectivă să asigure continuitatea îndeplinirii atribuţiilor specifice, în afara programului normal de lucru, de la domiciliu”, mai scrie în proiectul publicat pe pagina de internet a MAI.

Acest proiect poate fi consultat în secţiuna Transparenţă Decizională pe site-ul www.mai.gov.ro, iar până la data de 23 iunie cetăţenii pot fi transmise opinii la adersa de email [email protected].

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea