Rămâi conectat

Actualitate

Proiect în dezbatere: Guvernul ar putea amâna cu 6 luni aplicarea unor legi controversate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Guvernul ar putea amâna pentru 1 iulie, plata contribuţiilor, a TVA şi a impozitului pe profit în contul unic de la Trezorierie, arată un proiect de Ordonanţă de Urgenţă, publicat în dezbatere de Ministerul Finanţelor.

”Prin prezenta ordonanţă de urgenţă se reglementează prorogarea termenului de intrare în vigoare a normei privind efectuarea plăţii obligaţiilor fiscale administrate de organul fiscal central într-un singur cont unic, de la 1 ianuarie 2018 la 1 iulie 2018”, arată proiectul de act normativ.

Motivele care au stat la baza acestei decizii au fost ”modificările legislative în domeniul fiscal adoptate recent care implică din partea contribuabililor conformarea la noile cerinţe de raportare şi îndeplinire a obligaţiilor declarative şi de plată”, arată nota de fundamentare a documentului.

În plus, autorii proiectului de act normativ motivează prin faptul că trebuie evitat ”riscul efectuării plăţii obligaţiilor fiscale datorate organului fiscal central, după 1 ianuarie 2018, prin utilizarea celor două conturi unice valabile până la 31 decembrie 2017, cu consecinţa depunerii de cereri pentru corectarea erorilor din documentele de plată sau de calculare a obligaţiilor fiscale accesorii în cazul nevalabilităţii plăţii, precum şi în vederea protejării interesului contribuabililor, raportat la buna lor credinţă”.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea