Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sănătatea și natură

PROIECT: Farmaciile autorizate pot vinde online medicamente care se eliberează fără prescripţie medicală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Farmaciile autorizate pot vinde online medicamente, dar numai din cele fără reţetă. Asta arată un proiect al Ministerului Sănătăţii pus în dezbatere publică pe site-ul instituţiei.  Proiectul de ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, pus în dezbatere publică până în 3 septembrie, dă posibilitatea farmaciilor autorizate să vândă online medicamente dar numai din cele care pot fi eliberate fără prescripţie medicală.

„Acest document crează cadrul legislativ pentru vânzarea online a medicamentelor fără prescripţie medicală. Nu orice farmacie va putea să vândă online. Farmaciile care sunt autorizate de Ministerului Sănătăţii vor putea să îşi facă site-uri pentru vânzare online şi numai în anumite condiţii care vor fi stabilite ulterior. Farmaciile vor avea cadru legal după ce se vor aproba şi normele de aplicare de a-şi deschide şi site online de vânzare în anumite condiţii însă”, a declarat  directorul Departamentului Comunicare, Oana Grigore, citată de Mediafax.

O altă prevedere a proiectului de ordonanţă se referă la menţinerea criteriului demografic în înfiinţarea de farmacii. În prezent, o farmacie se poate înfiinţa în funcţie de populaţia zonei, numărul locuitorilor din oraş sau municipiu.

Totodată, potrivit proiectului, medicamentele vândute în farmaciile din structura ministerelor cu reţea proprie (Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiţiei, Ministerul Apărării Naţionale) vor fi decontate o parte de la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sănătate şi o parte din bugetele ministerelor de resort, a mai spus Oana Grigore.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea