Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Proiect de reabilitare termică la cladirea Spitalului din Aiud

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Spitalul municipal din Aiud ar putea beneficia de un sprijin masiv pentru reabilitarea termică şi modernizarea sistemului de încălzire.

Spitalul din AiudConducerea spitalului aiudean şi administraţia publică locală au înaintat Administraţiei Fondului pentru Mediu o cerere prin care doreşte acordarea a 90% din suma necesară pentru asigurarea sustenabilităţii energetice din surse alternative pentru producerea apei calde de consum şi a căldurii pe timp de iarnă.

Potrvit administraţiei locale din Aiud valoarea totală a proiectului este de 904.739 lei, din care 10% vor fi asigurate de către primăăria Aiud din fonduri proprii.

Reprezentanţii administraţiei locale afirmă că există şanse reale pentru obţinerea sumei solicitate fapt pentru care se speră ca odată făcute lucrările de reabilitare şi modernizare consumurile să se reducă cupeste 30 de procente, fapt ce va duce, în lunile de iarnă la economii de căteva sute de mii de lei.

„Dacă luăm în calcul numai luna ianuarie a acestui an cred că se poate vorbi de economii majore. Numai pentru încălzirea sălilor de clasă în ianuarie a trebuit să plătim peste 600.000 lei. Ca atare odată cu efectuarea lucrărilor de reabilitare cred ca iarna viitoare vom realiza, prin eficientizare, la economii de ordinul sutelor de mii de lei” ne-a declarat Liviu Octavian Rusu, viceprimarul municipiului Aiud.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea