Rămâi conectat

Ştirea zilei

Proiect Alba S.A.,scoasă la vânzare de Administraţia Finanţelor Publice pentru 1,3 milioane euro

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Clădirea și terenul firmei de proiectare, SC Proiect Alba S.A sunt scoase la vânzare de Administraţia Finanţelor Publice Alba (AFP). Acestea sunt deja ipotecate la bancă, contra sumei de 1,3 milioane euro

Situaţia financiară precară a S.C. Proiect Alba S.A., până de curând cea mai importantă firmă de proiectare a judeţului şi moştenitoarea de drept a arhivelor şi a bunurilor  şi poziţiei privilegiate a fostului Institut de Proiectare Alba din perioada comunistă, a devenit certitudine, după ce Administraţia Finanţelor Publice a anunţat marţi, 14 august, scoaterea la vânzare, prin licitaţie, a clădirii în care funcţionează firma de proiectare, precum şi terenul aferent.

Preţul de pornire al licitaţiei este de 5.502.800 lei, circa 1,3 milioane euro. Clădirea este deja ipotecată la BCR, însă statul are prioritate în recuperarea datoriilor în faţa instituţiilor de credit private.

Clădirea de trei etaje, situată pe B-dul 1 Decembrie, vizavi de Liceul Horea Cloşca şi Crişan, este construită din cărămidă şi beton şi are o suprafaţă de 911 mp. Este de aşteptat ca interesul pentru cumpărarea imobilului să fie unul foarte mare iar preţul iniţial să crească, având în vedere potenţialul pe care construcţia îl are, inclusiv acela de a fi transformată în bloc de locuinţe. Prin comparaţie, recent, spaţiul comercial „Materna”, de pe Bulevardul Transilvaniei, în suprafaţă de 987 mp, a fost vândut contra sumei de 1,82 milioane euro.

Măsura executării silite a fost luată de Administraţia Finanţelor Publice din cauza datoriilor mari pe care S.C. Proiect Alba S.A. le-a acumulat la bugetul de stat. Firma a acumulat de-a lungul timpului de asemenea datorii către furnizori de utilităţi, firme de construcţii şi proprii angajaţi. De altfel, pe rolul instanţelor de Alba au fost deschise de către creditorii S.A. Proiect Alba. S.A. zeci de procese prin care aceştia încearcă să-şi recupereze banii.

Totodată, mai mulţi foşti şi actuali angajaţi ai firmei de proiectare, sătui să aştepte ca societatea să intre în procedură de faliment pentru a-şi putea primii salariile restante la masa credală, au dat în judecată conducerea firmei. Sumele pe care unii le au de primit s-ar ridica chiar până la 30.000 de lei.

Unele procese având ca obiect drepturi băneşti au fost „stinse” după ce angajaţii au ajuns la o înţelegere cu conducerea S.C. Proiect Alba S.A. În ultima vreme societatea nu şi-a mai permis nici să achite contribuţiile sociale ale angajaţilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea