Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Proiect adoptat de Senat: Litera ”î” va fi schimbată cu ”â”, în toate înscrisurile oficiale și actele de stare civilă. Mii de români vor fi obligați să își schimbe buletinul, pașaportul sau permisul de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Românii al căror nume conține litera „î” sau care provin din localități a căror denumire conține această literă la interior vor fi nevoiți să își schimbe buletinele, pașapoartele sau permisele de conducere.

Un proiect votat joi în Senat prevede că toate localitățile vor folosi în denumirea lor litera ”â” în locul literii ”î”, conform regulilor Academiei, iar toate actele de identitate vor trebui schimbate în acest sens, relatează Profit.ro.

Proiectul de lege va ajunge în scurt timp la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare. Măsura a fost propusă în condițiile în care, după 1989, litera „î” în interiorul cuvintelor a fost înlocuită cu litera „â”. În unele cazuri, numele localităților a fost modificat astfel încât să respecte regulile corecte de grafie, așa cum este cazul orașului „Cîmpulung”, a cărei denumire a fost schimbată, în 1994, în „Câmpulung”.

Înscrisurile oficiale emise până la intrarea în vigoare a noii legi, în care denumirile sunt înscrise cu ”î”, își vor păstra însă valabilitatea.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea