Rămâi conectat

Actualitate

Programul Work&Travel – România pe al doilea loc în lume în ceea ce privește numărul celor admiși în acest program

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 6.000 de tineri din România pleacă în fiecare vară peste ocean prin programele Work&Travel, iar faptul că sunt muncitori și serioși i-a transformat în favoriții angajatorilor din America. În plus, românii știu foarte bine limba engleză, iar asta plasează țara pe al doilea loc în lume, după Jamaica, în ceea ce privește numărul celor admiși în acest program.

Anual, mii de studenţi români trăiesc visul american prin intermediul programului Work and Travel. România este pe locul doi în lume la numărul de studenţi care muncesc în America.

Pentru această vară, reprezentanţii Ambasadei SUA se așteaptă să primească peste 8.000 de cereri. Sunt şanse ca peste 95% să fie acceptate.

Caitlin Hartford, ofiţer la reprezentanţa diplomatică face un tur de forţă în toată ţara să recruteze studenţi. Secretul succesului este că tinerii noştri sunt foarte buni vorbitori de limba engleză şi extrem de muncitori.

„Angajatorilor din SUA le place să lucreze cu studenţi români, pentru că știu că există o şansă mult mai mare ca aceștia să își primească vizele, să muncească din greu, să urmeze regulile”, a explicat consulul Ambasadei SUA în România, Caitlin Hartford.

Salariul mediu pe oră este de 10 dolari. Iar de cele mai multe ori, studenţii au chiar două job-uri.

Păi și muncești, dar vezi și locuri noi și îți faci și mulți prieteni”, a spus un tânăr. 

„Te disciplinează, înveți să lucrezi în echipă, înveți să respecți un orar, înțelegi ce înseamnă să lucrezi cu mulți oameni, cu clienți”, a adăugat un alt student.

În 16 ani, de când Work and Travel a fost implementat la noi, peste 50.000 de studenți au muncit în Statele Unite, în fiecare vară. Tinerii care vor să aplice trebuie să fie studenți la cursuri de zi, la o facultate de stat sau particulară acreditată, să aibă între 18 și 29 de ani și să cunoască limba engleză. Urmează mai multe etape, printre care și un interviu cu potențialul angajator și interviul pentru obținerea vizei la Ambasada SUA.

Sursa: digi24.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea