Rămâi conectat

Actualitate

Programul Start-up Nation se află în stadiul normal al derulării lui; Ministrul Laufer: Cred că rezultatele vor fi unice în Europa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Start-up Nation se află în stadiul normal al derulării lui şi cred cu tărie că rezultatele pe care le va aduce într-un interval de timp atât de concentrat în economia naţională vor fi unice în Europa, a spus, miercuri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer.

„Astăzi, în cadrul şedinţei de Guvern, premierul Mihai Tudose mi-a cerut să fac o informare referitoare la stadiul şi situaţia implementării programului România Start-Up Nation, cel mai ambiţios program de finanţare dedicat antreprenorilor la început de drum, implementat până acum în România. Constat cu tristeţe că sunt foarte mulţi cei care vor să dezinformeze pe marginea acestui program în care eu, ca ministru, am crezut chiar din prima zi şi cred şi astăzi. Programul Start-up Nation se află în stadiul normal al derulării lui şi cred cu tărie că rezultatele pe care le va aduce într-un interval de timp atât de concentrat în economia naţională vor fi unice în Europa”, afirmă Laufer, într-o declaraţie de presă, remisă miercuri AGERPRES.

Potrivit acestuia, numărul dosarelor verificate de cei 76 de angajaţi existenţi în toate cele opt agenţii teritoriale a ajuns la 10.000, iar cel al acordurilor de finanţare semnate personal cu fiecare în parte de către cei 76 de angajaţi existenţi în aceste unităţi s-a situat la 8.444.

„Tot volumul de muncă de mai sus a fost depus într-un interval de cinci luni calendaristice din momentul lansării înscrierii electronice (15 iunie) şi momentul limită de semnare a tuturor contractelor (15 noiembrie)”, a subliniat ministrul.

Până în prezent, au fost aprobate 3.234 de credite punte, din care 1.342 Banca Transilvania, 1.214 BCR şi 678 CEC, ceea ce înseamnă că peste 640 milioane de lei stau în acest moment la dispoziţia celor care au semnat acordurile de finanţare şi au aplicat pentru un credit punte, se spune în declaraţia de presă a lui Ilan Laufer.

Numărul de dosare transmise de bănci la FNGCIMM se situează la 2.673, din care 964 aprobate (771 BCR, din care 317 aprobate, 1.184 Banca Transilvania, din care 511 aprobate, 718 CEC, din care 136 aprobate).

În analiză la bănci se află alte 809 dosare, astfel: 443 la BCR, 147 la Banca Transilvania şi 219 la CEC.

„Având în vedere numărul creditelor aprobate de către bănci (3.234) şi numărul dosarelor aflate încă în analiză la bănci (809), estimăm că, începând cu luna ianuarie, se vor prezenta la decont în jur de 4.043 beneficiari care au optat pentru credit. În afara acestora vor ajunge la decont şi aplicanţii care au optat pentru cerere de plată. Se observă, la un calcul simplu, că suma de 670 de milioane lei de plată va fi epuizată imediat şi restul de credite de angajament vor fi necesare la începutul anului 2018 încă din prima lună. Toţi cei care au depus cerere de plată sau rambursare au fost programaţi pentru certificare”, afirmă Ilan Laufer.

Conform sursei citate, banii sunt în conturile agenţiilor teritoriale şi deja se efectuează deconturi.

„Menţionez că Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat nu are niciun control asupra celor două fonduri implicate în proiectul Start-Up Nation (FNGCIMM şi Fondul de contragarantare) acestea fiind în coordonarea directă a Ministerului Finanţelor Publice. În final, vreau să le mulţumesc tuturor celor din Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi din Agenţiile pentru IMM, Atragere de Investiţii şi Promovare Export pentru implicarea în realizarea acestui obiectiv extrem de important din programul de guvernare, cu toate că anul acesta resursă noastră umană a fost mult subdimensionată pentru Start-Up Nation, colegii mei făcând voluntariat peste program şi în weekend ca să finalizăm semnarea acordurilor în conformitate cu procedura de finanţare şi angajamentele luate”, a încheiat ministrul pentru IMM-uri.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea