Rămâi conectat

Politică Administrație

Programul Operaţional Sectorial – Capital Uman (POCU) a fost lansat oficial

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programul Operaţional Sectorial – Capital Uman (POCU) a fost lansat oficial. Ghidurile apar în luna iunie

POCU 2014-2020Ultima zi de lucru din săptămâna trecută a adus şi lansarea oficială a Programului Operaţional Sectorial – Capital Uman, finanţat de Comisia Europeană. Programul Operaţional Sectorial – Capital Uman înlocuieşte Programul Operaţional Sectorial – Dezvoltarea Resurselor Umane şi are o valoare totală de 4,326 miliarde de euro din care 4,2 miliarde de euro sunt din Fondul Social european şi 105,9 milioane de euro sunt bani din Iniţiativa Locuri de Muncă pentru Tineri.

Programul este structurat pe 7 axe prioritare: 3 axe sunt dedicate domeniului ocupării forţei de muncă, 2 axe prioritare sunt dedicate incluziunii sociale şi câte o axă prioritară pentru educaţie, respectiv asistenţă tehnică. Domeniul ocupării forţei de muncă dispune de 1,56 de miliarde de euro, cel al incluziunii sociale de circa 1,1 de miliarde de euro, iar educaţiei şi învăţării pe tot parcursul vieţii îi revin 1,36 de miliarde de euro.

Dar, până să fie accesate aceste fonduri, Ministerul Findurilor Europene trebuie să finalizeze ghidurile solicitantului, ori s-a anunţat că acestea vor fi lansate în consultare publică în luna iunie, consultarea durează 30 de zile. Dacă nu sunt observaţii, probabil la începutul lunii august vom avea ghidurile finale, dacă însă sunt observaţii termenul se prelungeşte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea