Rămâi conectat

Actualitate

Programul informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură verificat de Corpul de Control al premierului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Softul implementat la APIA pentru autorizarea plățillor subvențiilor către fermieri este verificat de Corpul de Control al premierului Dacian Cioloș, a declarat luni, directorul general al agenției.

apia„Nu a ajuns corpul de control aici, corpul de control ne-a solicitat niște informații despre contractele de dezvoltare de soft, informații pe care suntem aproape gata să i le furnizăm”, a afirmat directorul general al agenției, Nicolae Horumbă care a precizat că cererea a fost primită de câteva zile.

Societatea care a elaborat sistemul informatic cu care lucrează funcționarii APIA este Siveco. Contractul cadru dintre APIA și Siveco, în valoare de 32 milioane euro, expiră la sfârșitul acestui an, iar dezvoltarea extensiilor de program necesare plății subvențiilor aferente anului 2015 costă aproximativ 9 milioane euro, a mai precizat Horumbă.

Până acum, sistemul informatic care permite plata subvențiilor pentru fermieri s-a blocat de mai multe ori.

Directorul general al APIA a mai anunțat că, în cadrul campaniei agricole 2015, agenția a făcut plăți totale de 1,919 miliarde euro, pentru circa 920.000 fermieri, dintr-un total alocat de 2,1 miliarde euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea