Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Programul evenimentelor din Sebeș prilejuite de Ziua Națională a României – Marșul Centenarului cu torțe, spectacol ”Sebeșul trăiește Unirea” și popasul delegațiilor în drumul spre Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Prima zi a lunii decembrie este scrisă în ceaslovul istoriei neamului românesc în culorile tricolorului, simbolul Unirii, prin excelenţă. Au trecut 100 de ani de când, la 1 Decembrie 1918, adunarea populară de la Alba Iulia, însufleţită de un profund simţământ patriotic, a transpus definitiv în realitate visul de unire cu care Mihai Viteazu păşea în cetatea din inima Ardealului. Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 este cel mai înălțător moment din istoria României, mereu viu în sufletele românilor.

Avem plăcerea de a vă comunica programul evenimentelor dedicate Zilei Naționale a României, pregătite a se derula în zilele de 30 Noiembrie și 1 Decembrie, astfel încât locuitorii Sebeșului să poate fi parte la sărbătoarea națională de la Alba Iulia, din data de 1 Decembrie.

SEBEȘUL TRĂIEȘTE UNIREA!

30 NOIEMBRIE 2018

ora 17.00, Centrul istoric – platoul din fața Centrului Cultural „Lucian Blaga”
Marșul Centenarului și retragere cu torțe: Academia Trupelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu, Fanfara militară
Aprinderea iluminatului de sărbători

Citește și: PROGRAMUL de 1 DECEMBRIE 2018, la Alba Iulia, de Centenarul MARII UNIRI: Ceremonial militar, inagurarea Podului și Monumentului Unirii, concerte și cântece patriotice

ora 18.00, Sala de spectacole a Centrului Cultural “Lucian Blaga”
Spectacol extraordinar: SEBEȘUL TRĂIEȘTE UNIREA!
Invitați:
Marcel Pavel, Vlad Miriță, Iordache Basalic
Părintele Doru Gheaja și Cenaclul „Lumină Lină”
Sebastian Stan, Ovidiu Homorodean, Ina Todoran
Intrarea liberă.
Invitațiile pot fi procurate de la Centrul Cultural „Lucian Blaga”

1 DECEMBRIE 2018
ora 08.30, Biserica Mare, Sebeș
Întâlnirea sebeșenilor cu delegațiile de pe Valea Sebeșului și din satele învecinate – Șugag, Săsciori, Pian, Vințu de Jos, Gârbova, Cut, Câlnic, Doștat, Daia, pentru a porni spre Alba Iulia.
Ora 09.00, Casa Memorială „Lucian Blaga” din Lancrăm
Popasul delegațiilor în drumul spre cetatea Marii Uniri. Scurte momente artistice cu actorul Florin Coșulet. Intonarea imnului de către Tudor Limbean.

În urmă cu un secol, Sebeşul s-a numărat printre localităţile implicate activ în procesul de realizare a unităţii naţionale, atât prin cele mai multe adeziuni în favoarea Marii Uniri (2422), fiind a doua delegaţie ca mărime la Marea Adunare Naţională, cât și prin celebrul „Imn al Unirii” compus de Ioan Băilă.

Vă invităm, dragi locuitori ai Sebeșului, la aceste manifestări, pe care vi le oferim, asigurându-vă că prezența dumneavoastră ne onorează!

Sebeșul trăiește Unirea!

Biroul de presă al Primăriei Sebeș


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

15 mai: „Ziua Familiei” 2024 la Aiud. Familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite în cadrul evenimentului Primăria municipiului Aiud organizează în data de 15 mai 2024 evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024. Citește și: Ziua Familiei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea