Programul Eurodyssee – Regiunea Ile de France (Paris), tutorele județului Alba în cadrul schimbului de tineri la stagii

Județul Alba este invitat să participe la Consiliului Director al Programului Eurodyssee și va fi îndrumat de Regiunea Ile de France pentru a realiza primele schimburi de stagiari: „Am plăcerea de a vă anunța că regiunea Ile de France va asigura procedurile necesare de tutoriat pentru județul Alba.” – se arată într-o scrisoare oficială transmisă Consiliului Județean Alba de către doamna Michele Sabban, Președintele Programului Eurodyssee și Vicepresedinte al Regiunii Ile de France.

„Este un parteneriat foarte important pentru județul Alba deoarece regiunea Ile de France este una dintre cele mai importante și mai dezvoltate regiuni din Europa, fiind regiunea ce cuprinde Parisul. Este regiunea care deține și secretariatul programului Eurodyssee, având o vastă experiență în funcționarea acestui program.

ELIT

Invitarea județului Alba la Consiliul Director al programului, organismul care asigură conducerea între adunările generale, este un semnal foarte bun, constituind o recunoaștere a implicării județului Alba în ARE și o premisă execelentă pentru derularea Eurodyssee în Alba.” ­– a declarat Florin Roman, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.

Potrivit unui comunicat remis presei de CJ Alba, “ședința Consiliului Director al Eurodyssee va avea loc la Paris în data de 14 noiembrie, cu această ocazie fiind semnată și scrisoarea oficială  de angajament a județului Alba la program. Ședința va fi precedată de o reuniune tehnică, ce va avea loc în data de 13 noiembrie, în cadrul căreia se vor stabili concret detaliile colaborării Alba –Ile de France pentru implementarea programului Eurodyssee.

Eurodyssey este un program de schimb al Adunării Regiunilor Europene (ARE) care permite tinerilor, cu vârste între 18 şi 30 de ani,  aflaţi în căutarea unui loc de muncă, să beneficieze de un stagiu profesional în străinătate pentru o perioadă de 3 până la 7 luni.

Obiectivul programului este acela de a le oferi tinerilor o experienţă profesională şi totodată, de a le da șansa să învețe sau să își perfecționeze o limbă străină.

Regiunea Ile de France are drept capitală Parisul și concentrează aproape 12 milioane de locuitori (19% din populația franceză), fiind un adevărat plămân economic al țării, ce realizează 28% din PIB-ul Franței și are o rată de 82% din populația activă ocupată în sectorul serviciilor. Este, totodată, una dintre primele regiuni științifice și tehnologice ale lumii, ce reunește circa 40% din cercetătorii francezi.”

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Te-ar putea interesa și:

Părerea ta contează: Vicepreședintele Comisiei pentru Educație și Cultură din Parlamentul European, Victor Negrescu, vă invită să vă spuneți opinia despre viitorul educației

Europarlamentarul de Alba, Victor Negrescu, invită persoanele interesate de îmbunătățirea sistemului educațional să răspundă la mai multe întrebări, în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Alin Stanciu, PSD Alba: Am solicitat Primăriei Alba Iulia montarea de panouri de informare, privind potabilitatea apei, la cele 3 izvoare

Am solicitat Primăriei Alba Iulia să respecte legea și să monteze panouri de informare privind potabilitatea apei, în fața celor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

1 comentariu

Carcotasul 8 noiembrie 2013 at 13:13

Presecane, degeaba il „speli si il reesapezi” pe Piticul Atomic, ca nu are „mutra de lider natural”! Nimeni nu va accepta cu placere sa il comande aceasta „starpitura”, si daca va lucra va lucra cu frica si sub teroare! Cine crezi ca va accepta cu placere „colaborarea” cu un „impostor santajist”? Eutanasiu, chiar asa fonf cum e, are un pic de stofa de lider, pe cand „Vicele, Papiota cu Ciucurel”, nu ii bun nici de femei!

Comentariile sunt oprite