Rămâi conectat

Actualitate

Programele Student Invest și Family Start au fost APROBATE de Guvern. Subprefectul Mureșan: „Întemeierea unei familii este cea mai puternică motivație pentru rămânerea tinerilor în țară”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Programele Student Invest și Family Start au fost APROBATE de Guvern. Subprefectul Mureșan: „Întemeierea unei familii este cea mai puternică motivație pentru rămânerea tinerilor în țară”

Executivul a adoptat miercuri un proiect care va da posibilitatea tinerilor studenţi sau ieşiţi din perioada studenţiei să beneficieze de creditare cu garanţie din partea statului, a anunţat, la briefingul de la finalul şedinţei de Guvern, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Gabriela Firea.

Ministrul a menţionat că sunt deja câteva bănci comerciale private care şi-au arătat interesul de a acorda credite pentru studenţi şi pentru familii, printre acestea numărându-se Banca Comercială Română, CEC Bank şi Banca Transilvania.

În acest sens, subprefectul județului Alba, Corneliu Mureșan, a lăudat sprijinul adus tinerilor, printr-un mesaj postat în mediul online.

„PSD vine în sprijinul tinerilor care doresc să își întemeieze o familie (dar întâmpină probleme financiare), ori doresc să își continue studiile universitare (însă pentru acest lucru mai au nevoie de bani).

Întemeierea unei familii este cea mai puternică motivație pentru rămânerea tinerilor în țară. Prin Programul „Family Start”, tinerii pot beneficia de credite garantate de stat pentru cheltuielile privind înființarea familiei și pentru educația copiilor.
Prin acest program, tinerele cupluri pot accesa credite de până la 70.000 de lei (circa 14.000 de euro), pentru cheltuielile legate de înființarea familiei sau pentru educația copiilor. De asemenea, banii pot fi utilizați și pentru achiziția unor automobile de familie cu 7 locuri.

Prin al doilea program, „Student Invest”, Ministerul Familiei vine în sprijinul tinerilor care vor să urmeze studii superioare, oferindu-le acestora posibilitatea de a obține un credit în condiții avantajoase, cu garanții de stat, pentru finanțarea cheltuielilor legate de studii. Fiecare student poate obține un credit de până la 50.000 de lei (circa 10.000 de euro) pentru plata taxelor școlare, a chiriei pe durata studiilor sau pentru achiziția de cărți.”, a scris subprefectul Mureșan, pe pagina sa de socializare din mediul online.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea