Program “Serbarile Zapezii” pe pârtiile Domeniului Schiabil Sureanu (Oașa) 15-17 februarie

Paul Voicu - Primar 2020

În acest weekend 15-17 februarie 2013, la Oașa, are loc cea de a doua ediție a “Serbarilor Zapezii” pe partiile Domeniului Skiabil Sureanu.

Program:

ELIT

11:00 – Deschiderea sarbatorii

Intre orele 11:00- 12:00 vor avea loc inscrierile in concursuri.

Mihail David - 2020

12:00- 15:00 Desfasurarea Concursurilor de schi si premierea participantilor

15:00- 17:00 Concursuri Surpriză (concurs cu obiecte neomologate, trasul cu franghia, bataie cu zapada. etc)

17:00 – 18:00 Concert muzica live

18:00- 19:00 Coborarea cu torte pe schiuri, foc de tabara, foc de artificii.

Concursul de shi se desfășoară pe 3 categori de varste: copii 3-8 ani, adolescenti 8-16 ani si peste 16 ani. Cîștigatorii se vor primii diferite obiecte, diplome, medalii si premii banesti. Valoarea premiilor atinge 600 Euro.

În cadrul evenimentului vor concerta Vox Electric Band, iar un Dj va intretine atmosfera pe toata perioada zilei. Concursurile de schi si snowboard se vor desfasura pe partia S1 (Vf. Sureanu – Apres Ski Ada Con). Concursurile cu obiecte neconventionale se vor desfasura pe partia C1 (Cap Sosire Curmatura – Apres Ski Ada Con).

Pârtii: 9, lungime totală 10 km

Altitudine maximă: 2.010 m

Acces: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h.

Starea drumului: singura porțiunea de drum care pune unele probleme de accesibilitate șoferilor e cea care încheie drumul înspre Domeniul Schiabil Șureanu, și anume tronsonul dintre barajul Oașa și pârtii (DJ 704), pe o lungime de 18 km. Drumul prezintă unele porțiuni de carosabil accidentat și îngust. Totuși, e accesibil oricărui tip de autovehicul, fiind obligatorii anvelopele de iarnă și lanțurile pentru roți, date fiind ninsorile abundente care urmează.

Pârtii și strat de zăpadă: având în vedere Serbările Zăpezii care vor avea loc la Șureanu, toate cele 9 pârtii vor fi funcționale (A_1, A_2, A_3, C_1, C_2, C_3, C_4, S_1, S_2). Stratul de zăpadă măsoară, acum, aproximativ 60 cm grosime. În continuare predomină zăpada de tip powder, ideală pentru freeride și snowboard.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo, la Șureanu va ninge slab vineri, sâmbătă și Duminică. Temperaturile se vor încadra între -6 și -2 grade Celsius. La altitudini de peste 1.900, vântul va sufla cu putere. Important e faptul că stratul de zăpadă este mai mult decât suficient și va crește în continuare, fiind ideal pentru orice tip de alunecare pe pârtie. Cât despre vizibilitatea pe pârtie, aceasta va fi limitată de norii care vor acoperi muntele, în timpul ninsorilor.

Instalații de cablu: telescaunul și cele două teleschiuri vor funcționa în regim normal, de marți până Duminică, între orele 10.00 – 17.00. În cazul în care viteza vântului va depăși 60 km / oră, telescaunul va fi oprit.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; instructor de schi în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; instructori de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schiuri & snowboards în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiilor; trei afterski­-uri la baza pârtiilor; unități de cazare la Oașa, în Luncile Prigoanei și în Poarta Raiului.

Sfatul Serviciului Turism pentru acest weekend: respectați-vă reciproc pe pârtie și reduceți viteza când vă deplasați pe lângă grupurile de elevi care se află în timpul lecțiilor de schi/snowboard. De asemenea, cereți și respectați sfatul instructorilor de schi ori de câte ori aveți nevoie pentru o bună coborâre pe pârtie. Evitați vitezele mari și folosiți echipamentele de protecție (cască, apărători etc.). Evitați săriturile la trambulina instalată pe pârtia C_2, dacă nu aveți un control deplin asupra alunecării. Nu vă aventurați în alte zone alpine pentru freeride, în condiții de vizibilitate redusă, întrucât la Șureanu există șanse reale de rătăcire.

Serviciul Turism al Consiliului Județean Alba

 foto arhivă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...