Rămâi conectat

Curier Județean

Program ofertant, spectacole variate cu actori din 7 țări, la Alba Iulia, la a II-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru APOLLO

Ziarul Unirea

Publicat

în

Festivalul este o invitaţie deschisă adresată trupelor şi companiilor tinere de teatru din toată lumea de a se întâlni, de a face schimb de experienţă şi de a oferi spectacole reprezentative din repertoriul lor, urmărindu-se diversificarea vieţii sociale şi culturale a comunităţii locale şi promovarea imaginii Municipiului Alba Iulia şi a judeţului Alba în planul cultural-artistic internaţional.

Teatru Apollo01În urma procesului de selecţie, ediţia din acest an aduce în faţa publicului grupuri participante din ţări precum Bulgaria, Cehia, Georgia, Lituania, Ungaria şi Republica Moldova şi fireşte, România. Se conturează astfel un program ofertant cu spectacolele variate ca gen şi abordare, grupurile invitate provenind din medii sociale diferite, având viziuni diferite în abordarea şi experimentarea teatrului.

APOLLO provoacă publicul şi actorii la deschidere spre o experimentare a diversităţii şi o căutare a teatrului ca moment intens de adevăr, de viaţă. Iată de ce festivalul este deschis oricărui grup sau companie indiferent de statut sau mediu de provenienţă. Iată de ce APOLLO nu favorizează atât cărţi de vizită, cât devotamentul, sacrificiul şi dăruirea din inima artistului.

Ceremonia de Deschidere a festivalului va avea loc joi, 23.04.2015, ora 18.30, avându-l în prim-plan pe Dan Chiorean, actor la Teatrul Naţional Cluj Napoca, invitat special pentru a patrona critic festivalul şi pentru a împărtăşi participanţilor observaţii utile legate de spectacolele prezentate.

În următoarele 3 zile companiile şi grupurile participante se vor întrece rând pe rând în încercarea de a cuceri publicul. APOLLO nu este un festival competitiv, provocarea comună a participanţilor fiind aceea de a câştiga inimile spectatorilor şi de a obţine aplauze binemeritate în sălile Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia. Pentru dăruirea lor, toate grupurile vor fi recompensate cu trofee unice: lucrări semnate de Ştefan Balog (artist plastic), sculpturi în piatră care încearcă să surprindă esenţa spectacolelor prezente în festival.

Cu sprijinul Fundaţiei “Inter-Art” Aiud şi a Centrului Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud, anul acesta aripile festivalului deschid o nouă dimensiune în oferta artistică: prima ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Afişe. Artişti din toată lumea au fost invitaţi să accepte o abordare artistică a afişului ca obiect cultural. S-au primit înscrieri din partea a 55 artişti din ţară şi străinătate. Lucrările – afişe tematice Apollo – au fost selectate, acordându-se în mod simbolic premii şi distincţii.

Lucrările câştigătorilor şi a tuturor participanţilor vor fi expuse la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, sâmbătă, 25.04.2015, când va avea loc şi Simpozionul „Afişul -obiect de arta”. În aceeaşi după-amiază, tot în cadrul festivalului APOLLO va avea loc expoziţia personală de afişe combatante “Azi trag la ţintă!”, semnată de Prof. Univ.Dr. Feleki Károly (Cluj Napoca) – care va prezenta publicului afişele ce acoperă o largă plajă de atitudini critice ale autorului, faţă de evenimente politice, sociale şi culturale ce au avut loc în ultimele decenii în spaţiul geografic local şi european.

Festivalul este rezultatul final al unui proiect mai amplu iniţiat de Asociaţia Grupul Skepsis şi desfăşurat în parteneriat cu: Primăria Municipiului Alba Iulia; Consiliul Judeţean Alba; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud; Fundaţia Comunitară Alba; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Consiliul Judeţean Alba; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud; Fundaţia Comunitară Alba; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea