Rămâi conectat

Actualitate

Prognoza METEO pentru weekend: Val de frig şi de ploi peste România. Când scăpăm de vremea rea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), ploile cuprind toată ţara, iar temperaturile scad şi cu 15 grade în weekend. Vineri vremea se va răci accentuat şi în regiunile sudice, estice şi centrale, astfel că valorile termice diurne se vor situa sub cele caracteristice perioadei.

Cerul va fi temporar noros în regiunile vestice şi nordice, unde doar izolat va mai ploua slab, în timp ce în restul teritoriului va fi mai mult noros, iar ploile pe arii relativ extinse. În sud-est, trecător, se vor semnala şi descărcări electrice. Cantităţile de apă vor depăşi local 10…15 l/mp, iar în Dobrogea, precum şi în estul şi sud-estul Munteniei 30…40 l/mp.

La munte, la altitudini în general de peste 1800m, vor fi posibile şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, pe arii restrânse cu intensificări în regiunile sudice şi estice, îndeosebi pe litoral şi pe crestele Munţilor Banatului, unde la rafală se vor atinge viteze în general de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 18 grade, iar cele minime, în general, între 2 şi 12 grade.

Şi sâmbătă vremea va fi rece. Conform ANM, temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 19 grade, iar cele minime între 4 şi 13 grade. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua, ziua pe suprafeţe mici în special în sud-est, nord-vest şi la munte, iar noaptea pe arii relativ extinse în regiunile intracarpatice şi local în restul teritoriului. Cu totul izolat cantităţile de apă vor depăşi 15…20 l/mp.

La munte, la altitudini mari, cu precădere noaptea, trecător, vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral şi în Munţii Banatului.

Nici duminică nu se îndreaptă vremea. Valorile termice vor fi în continuare mai scăzute decât în mod normal pentru această dată. Temporar cerul va avea înnorări şi va ploua pe arii relativ extinse în regiunile nordice, centrale, în zona deluroasă şi montană şi pe suprafeţe mici în restul teritoriului.

La munte, în general la altitudini de peste 1500m, trecător se vor semnala şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, iar ziua şi în Oltenia, vestul Munteniei şi pe arii restrânse în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 21 de grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei, iar cele minime între 2 şi 12 grade.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

RESTRICȚII de circulație pe autostrada A10 Sebeș-Turda: Rost de dilatație deteriorat din cauza caniculei

Ziarul Unirea

Publicat

în

RESTRICȚII de circulație pe autostrada A10 Sebeș-Turda: Rost de dilatație deteriorat din cauza caniculei Se circulă cu restricții de viteză pe autostrada A1- Sebeș-Turda, din cauza unor lucrări la rostul de dilatație, deteriorat din cauza caniculei, a anunțat DRDP Cluj. Citește și: 15-16 iulie 2024 | COD ROȘU de CANICULĂ în Alba: Maximele ajung la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea